DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
İstanbul
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Motor arıza lambası neden yanar, ne yapmalıyım? Sarı motor arıza lambası yanan araç kullanılır mı?
  • Otomobil Haberleri
  • Güncel
  • Motor arıza lambası neden yanar, ne yapmalıyım? Sarı motor arıza lambası yanan araç kullanılır mı?
1100 okunma

Motor arıza lambası neden yanar, ne yapmalıyım? Sarı motor arıza lambası yanan araç kullanılır mı?

Motor arıza lambası yanan araç kullanılabilir mi sorusunun yanıtı için arıza lambasının rengine bakılır. Lamba sarı renkte yanıyorsa servise kadar aracınızı kullanabilirsiniz.

ABONE OL
Ağustos 15, 2023 09:40
Motor arıza lambası neden yanar, ne yapmalıyım? Sarı motor arıza lambası yanan araç kullanılır mı?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Motor arıza lambasının yanma nedenleri çeşitli olabilir. Otomobilinizdeki gösterge paneli; paneldeki ışıklar, işaretler yolu ile size aracınızdaki meseleyle ilgili bilgi veren kıymetli bir kesimdir. Pekala, Motor arıza lambası neden yanar, ne yapmalıyım? Sarı motor arıza lambası yanan araç kullanılır mı? Ayrıntılar haberimizdedir…

MOTOR ARIZA LAMBASI NEDEN YANAR, NE YAPMALIYIM?

Aracın motoru ve bağlı sistemler, bir dizi sensör tarafından izlenir. Bu sensörlerden birinin arızası yahut yanlışlı okuma yapması durumunda motor arıza lambası yanabilir. Aracın egzoz gazı emisyonunu denetim eden sistemlerdeki bir kusur yahut sorun, motor arıza lambasının yanmasına neden olabilir. Yakıt enjeksiyon sistemi yahut egzoz gazı devridaim üzere yakıt ve emisyon sistemlerindeki problemler da motor arıza lambasının yanmasına sebep olabilir.

Motorun ateşlemesi için kullanılan buji, bobin üzere bileşenlerdeki yanlışlar, arıza lambasının yanmasına yol açabilir. Motor denetim ünitesi (ECU) kusurları yahut problemleri, aracın tüm sistemlerini etkileyebilir ve motor arıza lambasının yanmasına neden olabilir. Egzoz gazı periyot daimi yahut katalitik konvertör üzere egzoz sistemi bileşenlerinde yaşanan problemler da motor arıza lambasının yanmasına neden olabilir.

Motor arıza lambasının yanması, potansiyel bir sorunu gösterir ve aracınızın bir otomotiv uzmanı tarafından denetim edilmesini gerektirebilir. Fakat, yanma sebebi kolay bir neden olabileceği üzere daha karmaşık bir sorunun işareti de olabilir. Şayet motor arıza lambası yanarsa, en kısa müddette bir servis merkezine başvurmanız önerilir.

motor ariza lambasi neden yanar ne yapmaliyim 16229510 2462 m

SARI MOTOR ARIZA LAMBASI YANAN ARAÇ KULLANILIR MI?

Motor denetim ikaz lambası sarı renkte yanıyor ise aracınızın motorunun çalışması ile ilgili değerli bir arıza olduğuna işarettir.

Bu durum genel olarak sürüşe mani değildir lakin uzman bir servise müracaatınızı tavsiye ederiz. Motor denetim ikaz lambası kırmızı yanıyor ise aracınızın motorunda çok büyük bir sorun olduğunu o denli ki aracın arıza moduna bile geçemediğini göstermektedir.

Okumalısın!  Unutulan konsept arabalar: Aston Martin Bulldog

Böyle bir durumla karşılaştığınızda aracınız çabucak inançlı bir alanda durdurup servisinizden yardım istemelisiniz.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.