DOLAR 32,9549 -0.14%
EURO 35,8425 -0.14%
ALTIN 2.523,270,63
BITCOIN 22293444,28%
İstanbul
27°

HAFİF YAĞMUR

03:58

İMSAK'A KALAN SÜRE

Mercedes’te Elektrikli Araç Platformunda Neler Oluyor? Geliştirme Neden Durduruldu?
148 okunma

Mercedes’te Elektrikli Araç Platformunda Neler Oluyor? Geliştirme Neden Durduruldu?

Elektrikli otomobil dönüşümünü yavaşlattığı iddia edilen Mercedes-Benz AG, Alman basınına göre bir araç platformunu geliştirmeyi sonlandırdı.

ABONE OL
Mayıs 23, 2024 15:17
Mercedes’te Elektrikli Araç Platformunda Neler Oluyor? Geliştirme Neden Durduruldu?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Mercedes-Benz AG, Alman basınına yansıyan haberlere göre bir elektrikli araç platformu geliştirme çalışmalarını durdurdu. Bu karar, firmanın elektrikli araç dönüşümünde nasıl bir yön değişikliği yaşadığına işaret ediyor.

Firma, beş farklı platformda geliştirilen en az 10 elektrikli aracın önümüzdeki iki yıl içinde piyasaya sürülmesini hedefliyor. Ancak, bu süreçte bazı değişiklikler yaşandı.

Bu resim için metin sağlanmadı

Mevcut EQE ve EQS modellerinin geliştirildiği EVA2 platformu, 800V elektrik mimarisi, yeni batarya hücreleri ve daha verimli elektrik motorlarıyla güncellenecek. Ancak, 2028’de EVA2’nin yerini alacak olan doğuştan elektrikli MB.EA Large platformunun geliştirme süreci rafa kaldırıldı.

Bu kararda, 4-6 milyar Euro maliyet ve lüks elektrikli araçlara beklenenden daha düşük ilgi gösterilmesi gibi faktörler etkili oldu.

EVA2 platformunun yanı sıra, Elektrikli CLA, CLA Shooting Brake gibi modellerin geliştirildiği MMA platformu üzerindeki yatırımlar ise hız kesmeden devam ediyor.

Öte yandan, yeni nesil EQC SUV ve EQC sedanın geliştirildiği MB.EA Medium platformunda geri adım atılmayacak. Mercedes, hem giriş hem de orta seviyede doğuştan elektrikli araçları piyasaya sunmaya devam edecek.

Tamamen elektrikli AMG sedanın 2025’te tanıtılması planlanırken, elektrikli AMG modelleri için özel bir platform olan MB.AMG’nin geliştirme çalışmaları da sürüyor.

Son olarak, elektrikli ticari EQV’nin yeni versiyonu doğuştan elektrikli MB.VAN platformu üzerinde 2026’da kullanıcılarla buluşacak.

Bu değişikliklerle Mercedes, elektrikli araç stratejisini güncelleyerek pazardaki değişen taleplere daha hızlı yanıt verebilme hedefini sürdürüyor.

DİKKAT!
Elektrikli otomobilde matrah güncellemesi Bir süre daha...

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.