DOLAR 32,5249 0.34%
EURO 34,7889 0.46%
ALTIN 2.413,101,40
BITCOIN 1854010-4,39%
İstanbul
13°

HAFİF YAĞMUR

04:16

İMSAK'A KALAN SÜRE

Küçük, manuel vitesli araba üretmeme kararı aldı
652 okunma

Küçük, manuel vitesli araba üretmeme kararı aldı

Bu değişimin önceden de sinyallerini veren Mini Ceo'su Stefanie Wurst, artık resmen duyurdu: Mini, manuel vitesli otomobil üretmeme kararı aldı. İngiliz otomobil üreticisi Mini, ikonik Cooper hatchback'in beş kapılı versiyonunun en yeni neslinde yalnızca benzinli motorla devam edeceğini doğruladı.

ABONE OL
Eylül 7, 2023 15:26
Küçük, manuel vitesli araba üretmeme kararı aldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Mini’nin işvereni, yeni üç kapılı modelin yanında beş kapılı Cooper hatchback’in de geleceğini bildirdi. Yeni araba her ne kadar elektrikle çalışmasa da ikonik modelin hiçbir modeli manuel şanzıman seçeneğiyle sunulmayacak. Bu değişimin evvelden de sinyallerini veren Küçük Ceo‘su Stefanie Wurst, artık resmen duyurdu: Küçük, manuel vitesli araba üretmeme kararı aldı.

Mini, manuel vitesten elini eteğini çekiyor

İngiliz araba üreticisi Küçük, ikonik Cooper hatchback’in beş kapılı versiyonunun en yeni jenerasyonunda sırf akaryakıtlı motorla devam edeceğini doğruladı. Fakat markanın, modellerinde manuel şanzıman seçeneğini bırakmaya hazır olduğu bildiriliyor. Geçen hafta Küçük, yeni kuşak Cooper’ı sırf üç kapılı olarak tanıttı. Bu araba gelecek yıl Avustralya’da satışa sunulacak.

mini manuel vitesli arac uretmeyecek 1

Ardından yakın bir vakitte bu model, Birleşik Krallık’ta üretilmeye devam edecek. Buna ek olarak büsbütün yeni bir model yerine günümüz modelinin ağır makyajlı hali olacak yeni üç kapılı akaryakıtlı Cooper da katılacak. Küçük’ün tanıtımı üç kapılı model etrafında ağırlaşırken beş kapılı hatchback’in biraz daha küçük kardeşiyle birlikte sunulmaya devam edip etmeyeceği konusunda sorular ortaya çıktı.

IAA Münih Araba Fuarı’nda konuşan Küçük’ün işvereni Stefanie Wurst, beş kapılı Cooper’ın modelin performanslı John Cooper Works (JCW) çeşitleri ve üstü açılır versiyonuyla birlikte geri döneceğini söyledi. Bayan Wurst, yeni beş kapılı modelin akaryakıtlı mi yoksa elektrikli mi olacağını belirtmedi fakat akaryakıtlı olacağına kesin gözüyle bakılıyor.

DİKKAT!
Makyajlı Honda Jazz e: HEV'in fiyatı ve satış tarihi açıklandı

214 HP, 330 Nm tork ve 402 kilometre menzil: 2024 Küçük Cooper MESKEN tanıtıldı!

Mayıs 2022’de Küçük, Ukrayna’daki savaşın neden olduğu kesim kıtlığı ve üretim yavaşlamaları nedeniyle daha fazla otomatik şanzımanlı otomobil üretme gereksinimini öne sürerek manuel modellerinin üretimini 2023’ün başlarında duraklatacağını duyurdu. Şubat 2023’te Küçük Avustralya, 2022 yılı boyunca 43 modelinin 27’sinde mahallî serisinden manuel vitesli seçeneğini çıkardı.

Mini Hatch JCW ‘1to6 Edition’ modelinin markanın son manuel şanzımanlı arabası olması bekleniyor. CEO Stefanie Wurst, manuel araç üretmeyeceklerinin yanı sıra dev üreticinin gelecekte elektrikli araç yarışlarına katılacağını belirtti.

Peki siz bu haber hakkında neler düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Shiftdelete / Araba

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.