DOLAR 32,4739 0.28%
EURO 34,6958 0.26%
ALTIN 2.394,320,61
BITCOIN 1875505-5,34%
İstanbul
14°

HAFİF YAĞMUR

16:57

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

Konya’da klasik araba standıyla nostaljik seyahat
491 okunma

Konya’da klasik araba standıyla nostaljik seyahat

Konya'da klasik araba standıyla nostaljik seyahat

ABONE OL
Ekim 4, 2023 23:58
Konya’da klasik araba standıyla nostaljik seyahat
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Meram İlçe Belediyesi ile Klasik Arabacılar Derneği tarafından organize edilen tutkunlarının heyecanla beklediği ‘Klasik Araba Sergisi’ Meram Belediyesi 80 Binde Devr-i Alem Parkı otoparkında açıldı.

Açılışa Meram Belediye Lideri Mustafa Kavuş, AK Parti Meram İlçe Lideri Mustafa Dolular, AK Parti Meram Bayan Kolları Lideri Serpil Yurdaışık, Konya Klasik Arabacılar Derneği Lideri Muammer Deveci ve dernek yöneticileri ile klasik araba severler ve vatandaşlar katıldı. Araba, traktör ve motosikletlerden oluşan yaklaşık yüz araçlık stant renkli imgelere sahne oldu.

Konya'da klasik otomobil sergisiyle nostaljik yolculuk - Otomobil haberleri

“Otomotiv ve tarımın kalbi Konya’da manalı bir sergi”

Klasik tutkunlarına 3 gün boyunca bölümü klasik ve devranı nostalji yaşatacaklarından ötürü duyduğu memnuniyeti lisana getiren Konya Klasik Arabacılar Derneği Lideri Muammer Deveci, klasik araba sevdasının maddi bir tutku olmadığını belirterek,

Bu sevgi, imkansızlıklar içinde bilgisayar ya da kadro tezgahı olmadan ortaya konan uğraş, azim, fikir, emek ve göz parıltısına duyulan hürmetin bir sözüdür.

diye konuştu.

klasik otomobil sergisi gözleri kamaştırdı, konya klasik otomobil sergisi,  araç tutkunlarını buluşturan klasik otomobil sergisi, klasik otomobil  sergisi konya

Ayrıca ‘tarihin tekerrürden ibaret olduğunu’ hatırlatan Deveci, kelamlarını şöyle sürdürdü:

Geçmişini bilmeyen geleceğini yönlendiremez. Burada üç gün boyunca gençlerimizi ve hemşehrilerimizi geçmişe bir seyahate çıkarıp, geçmişi tanıtarak onlara gelecekle ilgili bir istikamet verirsek bu bize en büyük yarar olacaktır. Otomotiv dalının ve tarımın kalbi olan Konya’da klasik arabaların ve traktörlerin sergilenmesi de hayli manalıdır. Tüm bu hoşlukları insanımızla buluşturan Lider Mustafa Kavuş’a şükranlarımı sunuyorum.

DİKKAT!
Gençlerin Araba Tercihleri: Lüks, Sürat ve Teknoloji Ön Planda
Konya’da klasik araba standıyla nostaljik yolculuk

“Klasik arabalar özel bir tutkuyu daima birlikte yaşatıyor”

Meram Belediye Lideri Mustafa Kavuş ise klasik araçların yalnızca teknolojik anılar değil, kendilerine mahsus dizaynları, estetik çekicilikleri ve devrinin teknolojisinin dayanılmaz birer örneği olduğuna vurgu yaptı.

Bu dünyanın, bir tutkunun, bir ömür biçiminin ve hatta bir kimliğin sözü olduğunun altını çizen Lider Kavuş,

Klasik arabaların büyüsü yalnızca dış görünüşleriyle hudutlu değil. Her birinin başka bir kıssası var her biri farklı bir periyodu ve hatta bir kültürü temsil ediyor. Klasik arabalar, bizi yalnızca bir yerden öbür bir yere götürmüyor, bir vakit makinesi üzere geçmişe seyahat ettiriyor. Meram Belediyesi tarafından bu yıl ikincisini düzenlediğimiz stant, bizim için de; ‘Bir tutkuyu birlikte yaşamak’ manası taşıyor. Bu aktiflik sayesinde sizler yapıtlarınızı sergileme fırsatı yakalarken bizler de maziye nostaljik bir seyahat yapıyor, geçmişi anımsıyoruz.

ifadelerini kullandı.

Otomobil sahipleri gördükleri ilgiden bir oldukça mutlu kaldı

Konya Klasik Arabacılar Derneği İdare Şurası Üyesi Selçuk Solak da, stantta insanlara görsel bir şölen sunduklarını tabir etti.

Klasik araba sevdasında yaş aralığının olmadığını belirten Solak, “Herkes bu araçları seviyor. Herkesi geçmişe götürüyor. Standımıza tüm Konya’yı bekliyoruz” diye konuştu.

konyada klasik otomobil sergisiyle nostaljik

Konya’da klasik araba standıyla nostaljik yolculuk

Konya Klasik Arabacılar Derneği İdare Konseyi Lider Yardımcısı Kemal Koyuncu da, klasik tutkusunun erken yaşta başladığının altını çizerek,

DİKKAT!
Motor arıza lambası neden yanar, ne yapmalıyım? Sarı motor arıza lambası yanan araç kullanılır mı?

Biz bunları araç olarak değil birlikte anılar biriktirdiğimiz dostlarımız üzere görüyoruz. İnsanlardan ilgi görmesi de çok hoş. Bizleri ortak bir paydada buluşturuyor.

dedi.

Mikrofonlara konuşan klasik araba sahipleri ise klasik araba sevgilerini ve tutkularını anlatırken, vatandaşlar da nostalji yaşamalarından ötürü duydukları memnunluğu lisana getirdi.

Ziyaretçiler sergiyi hafta sonunda da gezebilecek

Meram Belediyesi ve Konya Klasik Arabacılar Derneği işbirliği ile gerçekleştirilen stant hafta sonunda da 10.00 ile 19.00 saatleri ortasında fiyatsız gezilebilecek. Standa toplu ulaşım araçlarıyla gelenler için de gün uzunluğu Meram Otobüs Son Durak’tan servis hizmeti sağlayacak Meram Belediyesi, stant çerçevesinde oluşturulan alanda ayrıyeten çocuklar için de çeşitli etkinlikler düzenliyor.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.