DOLAR 32,3848 -0.21%
EURO 34,7799 0.08%
ALTIN 2.438,920,03
BITCOIN 2035977-1,68%
İstanbul
13°

PARÇALI BULUTLU

20:01

AKŞAM'A KALAN SÜRE

İkinci El Otomobil Piyasasında Fiyatlar Düşmeye Başladı
608 okunma

İkinci El Otomobil Piyasasında Fiyatlar Düşmeye Başladı

Pandemi döneminde otomobil üretiminde yaşanan aksaklıklar ve arz talep dengesinin bozulması, ikinci el otomobil fiyatlarını artırmıştı.

ABONE OL
Ekim 16, 2023 13:05
İkinci El Otomobil Piyasasında Fiyatlar Düşmeye Başladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Pandemi döneminde otomobil üretiminde yaşanan aksaklıklar ve arz talep dengesinin bozulması, ikinci el otomobil fiyatlarını artırmıştı. Ancak son dönemde yaşanan gelişmelerle birlikte ikinci el otomobil piyasasında fiyatlar normale dönmeye başladı. Ticaret Bakanlığı’nın aldığı tedbirler, fiyatların düşmesine katkı sağladı ve “köpük fiyatlar” geride kaldı.

Sıfır otomobillerin bayilerde daha fazla bulunabilir hale gelmesi, ulaşılabilir olmaları, ikinci el otomobil piyasasına da etki etti. Fiyatlardaki düşüş, bazı modellerde yüzde 20’ye kadar ulaştı.

Orta segment araçlar, şu anda en çok talep gören modeller arasında. Lüks kategori araçlara olan kredi sıkıntısı, orta segment araçların daha fazla tercih edilmesine yol açtı.

Oto galerici Gökhan Ardeşen, otomobil fiyatlarının düşüş trendinde olduğunu belirterek, “Otomobiller artık fahiş fiyatlarla satılmıyor. Pandemi sonrası fiyatlardaki sürekli artış sona erdi. Ticaret Bakanlığı’nın aldığı önlemlerle stokçuluk engellendi ve ikinci el otomobil pazarı yeniden canlanmaya başladı” dedi.

Türkiye’deki otomobil pazarındaki bu değişiklikler, ikinci el otomobil alıcıları için olumlu bir dönemi işaret ediyor. Orta gelirli aileler, ilk araçlarını alacaklar ve yeni ehliyet sahipleri, orta segment araçları tercih ediyorlar. Lüks kategorideki araçlara olan kredi erişimi zorlaştığı için, bu durum lüks araç satışlarının gerisinde kalmasına neden oluyor.

DİKKAT!
Fiat Doblo Fiyatları Zamlandı, İşte Güncel Fiyatlar

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.