DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
ALTIN 2.392,77-0,15
BITCOIN 20723920,36%
İstanbul
16°

AZ BULUTLU

20:12

AKŞAM'A KALAN SÜRE

İkinci El Araba Piyasasında Fiyatlar Düşüşe Geçti
527 okunma

İkinci El Araba Piyasasında Fiyatlar Düşüşe Geçti

ABONE OL
Eylül 28, 2023 09:57
İkinci El Araba Piyasasında Fiyatlar Düşüşe Geçti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İkinci el arabada fiyatlar yokuş aşağı gidiyor

Oto galericiler: “Fiyatlarındaki gerileme yüzde 25’i bulabilir”

Sadece kıymetinin altında satılan araçlara ilgi var

İSTANBUL – İkinci el araba piyasası neredeyse kontak kapattı. Sakinliğin tesiriyle piyasada fiyatlar düşeşe geçti. Oto galericiler fiyatlardaki gerilemenin yüzde 25’i bulacağını öngörüyor.

Son iki aydır ikinci el araba piyasasında sakinlik hakim. Bu sakinlik fiyatlara da yeterliden uyguna yansımaya başladı. Fiyatlarda yaklaşık yüzde 15 gerileme yaşanırken, bu sayının yüzde 25’leri bulması öngörülüyor. Piyasada sıfır ve ikinci el aracın bulunduğunu belirten oto galericiler, şu anda yalnızca bedelinin altında satılan araçlara talep olduğunu söyledi.

“İkinci el araba piyasasındaki gerileme yüzde 25’i bulabilir”

Son birkaç aydır ikinci el araba piyasasında sakinliğin hakim olduğunu belirten Galerici Gökhan Ardeşen, “Fiyatlara da yansımaya başladı. Ortalama yüzde 15 üzere bir gerileme oldu. Bu durum kışa hakikat yüzde 25’leri bulacaktır. Piyasa istediğimiz noktaya geldi. Biz bu durumdan mutluyuz. En azından ne kazandığımızı biliyoruz ve sattığımız aracın yerine araç koyabiliyoruz. Son 1 ayda olağanda 55 olması lazımken şu anda 35’lerde diyebiliriz” dedi.

“Yatırımcılar araç almasın”

Değeri istenen araçların satılmadığını söyleyen Ardeşen, “Avantajlı olan araçlar talep görüyor diyebiliriz. Evvelce araçları yalnızca yatırımcılar alıyordu artık ise kullanmak isteyenler alıyor. Şu anda yatırımcılar araç almasın. Muhtaçlığı olanlar araç alabilir. Evvelce de bu türlü olsaydı fiyatlar buralara gelmezdi. Stoklama durumu büsbütün bitti. Sıfır bayilerde de araç var, galerilerde de araç var. Piyasa rahatladı diyebiliriz” formunda konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / İktisat
DİKKAT!
Otomotivde Performans Yarışı: Türkiye'nin Büyük Grupları Karşılaştırıldı

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.