DOLAR 32,3813 -0.03%
EURO 34,7492 -0.04%
ALTIN 2.383,080,14
BITCOIN 1955553-4,89%
İstanbul
14°

KAPALI

04:18

İMSAK'A KALAN SÜRE

0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sırada “Trafik kuralları mı? O da neymiş?” dedirten bir görüntümüz var. Toplumsal medyada birkaç gün evvel ortaya çıkan ve kısa müddette paylaşım rekorları kıran Ferrari görüntüsünü sizin için bir ortaya getirdik. Araç sahibi Ferrari’si ile 3. köprü yolunda saatte 370 kilometre sürate çıkmaya çalışarak adeta aracın hudutlarını denedi. O anların manzarasını ise toplumsal medya hesaplarından paylaştı. İşte detaylar…

Ferrari Portofino M saatte 370 kilometre sürate çıktı!

Sosyal medyanın gündemine düşen görüntüde Ferrari’nin Portofino modeli olduğu iddia edilen araba saatte 368 kilometre sürate kadar çıktı. Aracın yazılımında bulunan limitör sayesinde araç daha fazla sürat yapamadı. Yolcu jetlerinin bile 250 kilometre sürat ile havalandığını düşündüğümüzde Ferrari’nin yola yapışmış olması muazzam bir mühendislik örneği. İşte o anların videosu…

Videoda yapılan hiçbir hareketi onaylamıyoruz. En başta kendiniz, aileniz ve öbür insanların can güvenliği için trafik kurallarına uyun, uymayanları da uyarın!

370 K HIZ YAPAN FERARI VIDEO

Videoda kullanıldığı kestirim edilen araba Ferrari Portofino M modeli. Araç 4.0 litre hacme, 90 derece turbo beslemeli V8 bir motora sahip. Bu motor toplamda 620 HP güç ve 760 Nm torka sahip. Toplamda 1 ton 545 kilogram yüke sahip olan Portofino M, hem yük istikrarı hem de sürtünme katsayısı itibariyle çok özel bir araba.

Tesla elektrikli arabaların şarj maliyetlerini sıfırlıyor!

Videoda yapılan gösteriye geldiğimizde bu görüntü şayet güvenlik tedbirleri alınarak ülkemizde bulunan Intercity İstanbul Park, Körfez Yarış Pisti, Almanya Nürburgring üzere pistlerde çekilmiş olsaydı nitekim çok zevkli bir görüntü izlemiş olacaktık. Ama araç trafiğe açık bir alanda bu formda kullanılıyor. Bu da önemli bir güvenlik zaafiyeti manasına gelmekte.

DİKKAT!
Elektrikli Otomobil Pazarında Heyecanlı Başlangıç: İşte Ocak Ayının Lider Modelleri!

Bu sebeple bu ve buna misal denemelerinizi güvenlik tedbirleri alınmış pistler dışında yapmayınız. Trafik latifeye gelecek bir mevzu değildir. Bilhassa çok sürat ve denetim kaybı hem siz hem de sizinle birlikte o yolu kullanan öteki şoförler için önemli sonuçlar doğurabilir. Unutmayın hiçbir yolu erken bitirmek bir candan daha değerli değil.

Kaynak: Shiftdelete / Araba

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.