DOLAR 32,4548 0.22%
EURO 34,6761 0.21%
ALTIN 2.385,310,23
BITCOIN 1859043-6,93%
İstanbul
13°

HAFİF YAĞMUR

13:06

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Elon Musk Türkiye’de fabrika açacak mı? Türkiye’de Tesla fabrikası kurulacak mı?
476 okunma

Elon Musk Türkiye’de fabrika açacak mı? Türkiye’de Tesla fabrikası kurulacak mı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Şurası toplantıları için ABD'nin New York kentine yaptığı ziyaret sırasında,

ABONE OL
Eylül 19, 2023 21:17
Elon Musk Türkiye’de fabrika açacak mı? Türkiye’de Tesla fabrikası kurulacak mı?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Şurası toplantıları için ABD’nin New York kentine yaptığı ziyaret sırasında, Türkevi’nde Amerikalı iş insanı Elon Musk ile bir ortaya geldi. Musk’a Türkiye’de üretim tavsiyesinde bulunan Erdoğan’ın kelamları üzerine Elon Musk Türkiye’de fabrika açacak mı? Türkiye’de Tesla fabrikası kurulacak mı, ne vakit? Soruları araştırılmaya başlandı. İşte detaylar…

ELON MUSK TÜRKİYE’DE FABRİKA AÇACAK MI?

İletişim Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya nazaran, Erdoğan, Musk ile yaptığı görüşmede, Türkiye’nin teknoloji alanındaki gelişmelerinden, Dijital Türkiye Vizyonu ve Ulusal Yapay Zeka Stratejisi’nden bahsetti. Ayrıyeten, Türkiye’nin uzay programı kapsamında SpaceX ile işbirliği imkanlarını da kıymetlendirdi.

elon musk turkiye de fabrika acacak mi turkiye 16341090 1739 m

TÜRKİYE’DE TESLA FABRİKASI KURULACAK MI, NE VAKİT?

Dün, Recep Tayyip Erdoğan, New York’ta Türkevi’nde Tesla ve SpaceX’in kurucusu Elon Musk’ı kabul etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Musk’a Türkiye’nin teknoloji alanındaki atılımlarından, Dijital Türkiye Vizyonu ve Ulusal Yapay Zeka Stratejisi’nden bahsetti. TOGG’un Türkiye’de yollara çıkmasıyla birlikte Tesla’nın da Türkiye pazarına girdiğini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tesla’nın yedinci fabrikasını Türkiye’de kurması için davet yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin uzay programı kapsamında atılan ve atılacak adımlarda SpaceX ile iş birliği imkanlarının doğabileceğini söz ederek Musk’ı İzmir’de düzenlenecek Teknofest’e davet etti.

Türkiye’de üretim yapılıp yapılmayacağı hala merak konusu.

DİKKAT!
Elektrikli araba Kaç paraya doluyor?

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.