DOLAR 32,3786 -0.2%
EURO 34,8203 0.16%
ALTIN 2.438,490,01
BITCOIN 2033068-1,76%
İstanbul
13°

PARÇALI BULUTLU

02:00

YATSI'YA KALAN SÜRE

Çinli Hozon Araba, NETA marka araçlarını Endonezya’da tanıttı
1879 okunma

Çinli Hozon Araba, NETA marka araçlarını Endonezya’da tanıttı

Gün geçtikçe büyüyen elektrikli araç pazarında pek çok Çinli markanın sesini duyuyoruz ve yenileri de gelmeye devam ediyor. Bu kez karşımızda Nezha/Neta S adı verilen tamamen elektrikli bir sedan model bulunuyor.

ABONE OL
Ağustos 11, 2023 12:17
Çinli Hozon Araba, NETA marka araçlarını Endonezya’da tanıttı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
İç ve dış tasarımıyla modern bir görünüm sunan Neta S, tamamen elektrikli versiyonuyla NEDC’ye göre 710 km menzil hedefliyor. Neta S’in batarya yönetim sisteminde Huawei’nin de imzası var.

Endonezya’nın Banten eyaletinin Tangerang kentinde düzenlenen 2023 GAIKINDO Endonezya Memleketler arası Araba Fuarı’nda (GIIAS) sergilenen araçları inceleyen ziyaretçiler, 10 Ağustos 2023. Perşembe günü başlayan fuar, 20 Ağustos’a kadar sürecek.

cin de uretilen elektrikli otomobil neta endo 16219034 amp

CAKARTA, 11 Ağustos (Xinhua) — Çinli elektrikli araç (EV) üreticisi Hozon Araba, ürettiği NETA marka araçlarını 2023 GAIKINDO Endonezya Milletlerarası Araba Fuarı’nda (GIIAS) resmen tanıttı. Fuar, Endonezya’nın Banten eyaletinin Tangerang kentinde Perşembe günü başladı.

Şirketten yapılan açıklamaya nazaran, fuar sırasında ön siparişe açılan NETA’nın Endonezya’da 2023’ün dördüncü çeyreğinden itibaren satışa çıkması planlanıyor.

Çin'den bir elektrikli sedan daha çıktı: Neta S | DonanımHaber

NETA Araba’nın Endonezya Lideri ve Yöneticisi Wang Chengjie yaptığı yazılı açıklamada, “Endonezya halkının muhtaçlıklarını karşılayacak yatırımlar yapacağımızdan eminiz ve NETA’yı buradaki otomotiv dalına dahil ederek Endonezya hükümetinin dalı daha etraf dostu hale getirme kararını destekliyoruz” dedi.

Yetkili, “NETA’nın burada âlâ karşılanmasını ve Endonezya’da güzel bir vizyon ve misyonla sinerji yaratabilmesini umuyoruz” dedi.

NETA fuarda, NETA S, NETA U ve NETA V olmak üzere üç modelini tanıtacak.

Wang, NETA’nın Endonezya’daki otomotiv pazarında büyük bir potansiyel gördüğünü, zira ülkenin 2021’den 2022’ye kadar satış performansında yüzde 881’e varan bir artış kaydettiğini söyledi.

Yetkili, Endonezya hükümetinin buna ek olarak, ülkede elektrikli araç ekosisteminin altyapı gelişimine ve yaygınlaşmasına yardımcı olacak siyasetler ve teşvik önlemleri uyguladığını tabir etti.

DİKKAT!
MG Cyberster Türkiye'ye Geliyor: Fiyatı ve Özellikleri

Endonezya Ekonomik İşler Uyum Bakanı Airlangga Hartarto da, fuarın açılış oturumunda, daha fazla Çin menşeli arabanın Endonezya pazarına girmesinin, ülkenin otomotiv kesimi için olumlu tesirler getireceğini söyledi.

Neta S özellikleriyle neler sunuyor?

Neta, 2018 yılında Hozon Auto tarafından yeni bir elektrikli araç markası olarak kuruldu. Markanın ürün gamı U ve V olarak adlandırılan iki SUV modelden oluşuyor. Kısa süre önce resmi görselleri paylaşılan Neta S de ailenin yeni üyesi olacak. Elektrikli sedan, 2020’de konsept olarak tanıtılmıştı. Bu yıl üretim versiyonunun Pekin Otomobil Fuarı’nda tanıtılması bekleniyordu ancak fuar ertelenince tanıtım dijitale taşındı.

Neta S’in üretim versiyonu konsept ile aynı silüete sahip ve tasarımı Neta’nın daha önceki modellerine göre oldukça şık görünüyor. Yuvarlak hatlara sahip elektrikli sedan uzun bir ön kaputa sahip. Ön bölümde ise aydınlatılmış logo ve bölünmüş far tasarımı göze çarpıyor. Tampon da otomobile sportif bir hava katıyor.

Kaynak: Xinhua / Araba

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.