DOLAR 32,4133 -0.09%
EURO 34,9006 0.27%
ALTIN 2.438,260,00
BITCOIN 2035420-1,82%
İstanbul
17°

HAFİF YAĞMUR

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

BMW, elektrikli arabalar için batarya tesisi kurdu
696 okunma

BMW, elektrikli arabalar için batarya tesisi kurdu

Güney Carolina'daki üretim tesisine 1.7 milyar dolarlık yatırım yapan BMW, elektrikli araç endüstrisindeki büyük oyuncular arasında yer almayı hedefliyor. Elektrifikasyon stratejisini geliştireceğini duyuran şirket, yeni batarya tesisinde tamamen elektrikli Mini Countryman için pil üreteceğini açıkladı.

ABONE OL
Ağustos 29, 2023 08:49
BMW, elektrikli arabalar için batarya tesisi kurdu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Elektrikli araba pazarında daha fazla kullanıcıya hitap etmek isteyen BMW, çalışmalarını hızlandırdı. BMW, Leipzig yerleşkesinde elektrikli arabalarda kullanacağı bataryaları üretmek için tesis kurduğunu açıkladı. İşte detaylar…

BMW, elektrikli arabalar için batarya tesisi kurdu

Güney Carolina’daki üretim tesisine 1.7 milyar dolarlık yatırım yapan BMW, elektrikli araç sanayisindeki büyük oyuncular ortasında yer almayı hedefliyor. Elektrifikasyon stratejisini geliştireceğini duyuran şirket, yeni batarya tesisinde büsbütün elektrikli Küçük Countryman için pil üreteceğini açıkladı.

bmw elektrikli otomobiller icin batarya tesisi 1

Konu hakkında açıklama yapan yetkililer, “Leipzig tesisimiz güç kazanmaya devam ediyor. BMW i3’ü üreterek BMW Group’un elektromobilite alanında öncüsü olduk. Artık, e-bileşen üretiminin geliştirilmesi ve Küçük Countryman’in yakında piyasaya sürülmesiyle gelecek tekrar şekilleniyor” sözlerine yer verdi.

Elektrikli Araç Batarya Üretimi ve Üretici Ülkeler | EV Hedef Filo

Yapılan açıklamaya nazaran şirket, yatırım yaptığı batarya tesisinde birebir vakitte sürdürülebilirliğe de öncelik verecek. 3.000 kilovat (kW) güneş panelleri ve 5.700’den fazla ağaç ile donatılan BMW’nin yeni tesisi, en az karbon ayak izini hedefleyecek.

Tesisin birinci kademesi 2024’ün yarısına kadar tamamlanacak. Tesis, araba üreticisinin elektrikli modelleri için yüksek voltajlı pil bileşenlerini barındıran BMW’nin MESKEN lojistik tesisi olarak vazife yapacak. Büsbütün tamamlandığında Leipzig bölgesinde 500 yeni işe mesken sahipliği yapacak.

BMW, 2026 yılına kadar satılan araçların üçte birinin büsbütün elektrikli olacağını açıkladı. Şirketin yakın vakitte ABD’de elektrikli araçlar için batarya tesisi kuracağı varsayım ediliyor.

DİKKAT!
Çin'de elektrikli araba satışları yüzde 41 arttı

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.