DOLAR 32,4700 0.14%
EURO 34,7807 0.09%
ALTIN 2.384,640,20
BITCOIN 1930835-6,49%
İstanbul
14°

KAPALI

13:06

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Çinli elektrikli araba üreticisi Skywell, Türkiye’de batarya üretecek
778 okunma

Çinli elektrikli araba üreticisi Skywell, Türkiye’de batarya üretecek

Çinli elektrikli otomobil üreticisi Skywell, Türkiye'de batarya üretim fabrikası kuruyor. Skywell Türkiye'den yapılan açıklamaya göre 2024 yılının ilk çeyreğine kadar 800+4C mimariye sahip batarya fabrikası açılacak.

ABONE OL
Ağustos 21, 2023 08:53
Çinli elektrikli araba üreticisi Skywell, Türkiye’de batarya üretecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çinli elektrikli araba üreticisi Skywell, Türkiye’de batarya üretecek – Elektrikli arabalara olan ilginin hayli arttığı son yıllarda rekabet güzelce kızıştı. Bilhassa Avrupa’da satışların artması, Çinli üreticilerin de dikkatini çekiyor.

Bu şirketlerden birisi de geçen yılın başında Avrupa pazarına giriş yapan Skywell. Çinli marka, Avrupa’nın akabinde birkaç yıl evvel resmi olarak Türkiye pazarında uzunluk göstermeye başlamıştı.

Skywell, Türkiye’de batarya üretecek

Çinli elektrikli araba üreticisi Skywell, Türkiye’de batarya üretim fabrikası kuruyor. Skywell Türkiye’den yapılan açıklamaya nazaran 2024 yılının birinci çeyreğine kadar 800+4C mimariye sahip batarya fabrikası açılacak.

Üretilen bataryalar480 kwyüksek süratli şarj gücüne sahip olacak. Skywell ET5, mevcut 120 kw süratli şarj teknolojisi le yüzde 30’dan yüzde 80’a kadar yaklaşık 40 dakikada şarj oluyor.

Geçtiğimiz Nisan ayında Şanghay Milletlerarası Araba Fuarı’nda tanıtılan 480 kw gücündeki 4C harika süratli şarj teknolojisi sayesinde Skywell ET5 modeli 5 kat daha süratli şarj olacak.

cinli elektrikli otomobil ureticisi skywell turkiyede batarya uretece 2f93f709

Batarya üretim tesisi (temsili)

Açıklamalarda görüşlerine yer verilen Skywell Türkiye CEO’su Mahmut Ulubaş, şu sözleri kullandı:

Otomotiv pazarının dönüşümünde epeyce değerli bir öge olan bataryayı Türkiye’de üretmek için hayli heyecanlıyız. 2024 yılının birinci çeyreğine kadar açılacak batarya fabrikamız için artık geri sayıma başladık.

Günümüzde güç depolama sistemleri de epey kritik bir kıymete sahip oldu. Depolama sistemleri, yenilenebilir güce takviye olmanın ötesinde kullanıcı ve şebekeye hayati katkılar sunuyor.

DİKKAT!
Stellantis'ten büyük hedef! 2030'a kadar 75 farklı elektrikli araç geliyor

Ülkemiz iktisadına değerli katkılar sağlayacak bu çalışmalarımızda yenilenebilir gücün artmasıyla sürdürülebilir bir geleceğe ulaşmamızın da hızlanacağını öngörüyoruz.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.