DOLAR 32,3725 -0.03%
EURO 34,6354 0.04%
ALTIN 2.379,980,02
BITCOIN 1949150-4,74%
İstanbul
14°

KAPALI

04:18

İMSAK'A KALAN SÜRE

Çin Teknoloji Devleri Sürücüsüz Otomobiller İçin Otoyolları Yeniden Tasarlıyor
531 okunma

Çin Teknoloji Devleri Sürücüsüz Otomobiller İçin Otoyolları Yeniden Tasarlıyor

Çin, teknoloji alanındaki en büyük isimlerden olan Huawei, Baidu ve Alibaba'nın güçlerini birleştirerek sürücüsüz otomobiller için yolları yeniden tasarlama projesine başladı.

ABONE OL
Ekim 13, 2023 15:05
Çin Teknoloji Devleri Sürücüsüz Otomobiller İçin Otoyolları Yeniden Tasarlıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çin, teknoloji alanındaki en büyük isimlerden olan Huawei, Baidu ve Alibaba’nın güçlerini birleştirerek sürücüsüz otomobiller için yolları yeniden tasarlama projesine başladı. Çin Ulaştırma Bakanlığı, bu üç teknoloji deviyle işbirliği yaparak sürücüsüz otomobiller için otoyolları özelleştirecek bir çerçeve oluşturuyor.

Huawei, Baidu ve Alibaba, sürücüsüz otomobiller için otoyol tasarlıyor

Bu üç şirketin işbirliği, tesadüfi bir karar değil. Baidu, dünya çapında sürücüsüz otomobillerin önde gelen üreticilerinden biri olarak biliniyor ve şirketin sürücüsüz taksileri Çin şehirlerinde aktif olarak hizmet veriyor. Baidu’nun trafik ışıkları, trafik levhaları gibi temel trafik işaretlerini nasıl daha iyi algılayabileceği konusunda önemli deneyimlere sahip olduğu biliniyor.

 

surucusuz otomobil otoyolu huawei baidu alibaba 1 1
Baidu Robotaksi hizmeti

Huawei, sürücüsüz otomobillerin otoyollarla daha iyi bir şekilde iletişim kurabilmesi için altyapı çözümleri sunacak. Huawei, özellikle mobil ağlar ve baz istasyonları konusunda lider bir konumda bulunuyor. Alibaba ise bu projeye bulut teknolojileri alanında destek veriyor. Çin’in en büyük bulut altyapısına sahip olan Alibaba, otoyollarda kurulacak ağın bulut üzerinden sürekli olarak senkronize olmasını sağlayacak.

Çin, sürücüsüz otomobillerin anlık verilere erişmesiyle trafik güvenliğini artırmayı amaçlıyor. Bu sayede sürücüsüz otomobillerin neden olduğu kazaların önlenebileceği düşünülüyor. Ayrıca, sadece 2022 yılında otoyolların modernleştirilmesi için 217 milyar dolarlık büyük bir yatırım yapılması planlanıyor.

Çin Ulaştırma Bakanlığı, sürücüsüz otomobiller için tasarlanan projede yol kenarında bilgi işlem tesisleri de kurmayı hedefliyor. Bu tesisler, yollardan ve araçlardan gelen trafik verilerini toplama ve dağıtma görevini üstlenecek. Ayrıca, trafik verilerinin gizliliği ve bütünlüğü için çeşitli önlemler alınacak.

DİKKAT!
Tesla'nın rakibi Nikola'nın tırları yanmaya devam ediyor

Huawei, Baidu ve Alibaba tarafından geliştirilen projenin yönergeleri 1 Aralık tarihinde açıklanacak. Ancak sürücüsüz otomobiller için otoyol projenin ne zaman tam anlamıyla devreye gireceği henüz belirsizliğini koruyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.