DOLAR 32,2768 -0.22%
EURO 34,7595 -0.23%
ALTIN 2.379,91-0,55
BITCOIN 20743600,91%
İstanbul
15°

AÇIK

04:09

İMSAK'A KALAN SÜRE

Chery’nin JAECOO 7’si Dünya Pazarlarında Test Ediliyor
809 okunma

Chery’nin JAECOO 7’si Dünya Pazarlarında Test Ediliyor

Chery JAECOO 7, kabin sıcaklığını sadece 10 dakikada 44 derece düşürerek soğutma alanında önemli bir başarıya da imza attı.

ABONE OL
Ağustos 28, 2023 15:08
Chery’nin JAECOO 7’si Dünya Pazarlarında Test Ediliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Chery’nin JAECOO 7’si Dünya Pazarlarında Test Ediliyor – Chery‘nin, 2023 yılı sonlanmadan dünyanın farklı pazarlarında yollara çıkaracağı JAECOO 7’nin gerçek yol ve arazi şartlarına dair testleri devam ediyor.

Her yeni arabanın pazara sunulmadan evvel çok sayıda testini gerçekleştiren ve araçlar üzerinde çok sayıda ayarlama yapan Chery mühendisleri, farklı hava, iklim ve etraf şartlarındaki tecrübeler için daima seyahat halindeler. JAECOO 7’nin en şimdiki test rotası, Wuhu’dan başlayarak Turpan, Dunhuang ve Golmud bölgesini kapsıyordu. JAECOO 7’nin karşılaşabileceği tüm olasılıkların dahil edildiği binlerce kilometrelik test rotasında, kuvvetli off-road bölgeleri de test kapsamına alındı.

JAECOO 7 2

JAECOO 7 kabin ısısını 10 dakikada 44 derece değiştirdi

Chery JAECOO 7, kabin sıcaklığını yalnızca 10 dakikada 44 derece düşürerek soğutma alanında değerli bir muvaffakiyete da imza attı. Yaz aylarında, Çin’in Turpan kentinde en yüksek sıcaklık 51 dereceyi aştı. Kelam konusu sıcak devirde, JAECOO test takımı de bu bölgeye geldi ve JAECOO 7 ile kapsamlı testler yaptı.

Yapılan testler; yüksek sıcaklıkta fren soğuması, sıcak çalıştırma, yüksek sıcaklıkta toz, yüksek sıcaklıkta dayanıklılık ve klima soğutması üzere birden fazla mevzuyu kapsadı. JAECOO 7, yüksek ısıya maruz kalma ve 75 derece hududuna ulaşan yüzey sıcaklığında yüksek dayanıklılık ve stabilite örneği sergiledi. Birinci marşta çalışan SUV’da tüm işlevler olağan çalışmaya devam etti.

JAECOO 7, Turpan’daki kuvvetli yol şartlarıyla da karşı karşıya kaldı, üstün toz ve sızdırmazlık performansı ile pak ve nizamlı bir iç yer sunarak Gobi Çölü’nün sarı kumlarına kolaylıkla ahenk sağlayarak yol almaya devam etti.

DİKKAT!
Intercity'den Türk Sporuna Büyük Destek: 25 Federasyonla Yeni Sponsorluk Anlaşması

JAECOO 7 3

Model, klima testinde de başarılı bir performans gösterdi. Test bilgilerine nazaran, JAECOO 7’nin iç yer sıcaklığının 44 derece düşürülmesi yalnızca 10 dakika sürdü. Bu ortada test yapıldığında, Turpan’da ortam sıcaklığı 51 dereceye ve arabanın iç sıcaklığı da 80 dereceye ulaşmıştı.

Çöl ve yüksek sıcaklık testiyle karşı karşıya kalan JAECOO 7’de aracı gerçek vakitli olarak ayarlayan, yüksek performans ve hassas denetim sağlayan ARDIS isimli çok taraflı akıllı arazi sistemi de imtihanlardan muvaffakiyetle geçti.

Entegre Qualcomm 8155 yongası, 540 derecelik şeffaf şasi tanıma özelliğiyle araç durumunu daha gerçek ve daha sezgisel bir formda algılıyor ve böylelikle daha hassas ve kullanıcı dostu akıllı bir etkileşim sağlıyor.

JAECOO 7 4

Çin, birebir gün içinde dört mevsim ve yalnızca 150 km içinde farklı hava şartları ile dünyanın en karmaşık iklim ve coğrafik şartlarına sahip ülkelerinden bir tanesi. JAECOO 7’nin 15 bin kilometreyi aşan güçlü testleri hala devam ediyor. Bir sonraki durak, Çin’deki Qinghai-Tibet Platosu olacak. JAECOO 7’nin deniz düzeyinden 5 bin 200 metre yükseklikte, güçlü şartlarda yüksek performansını ne derece sürdürebileceği test edilecek.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.