DOLAR 32,5167 0.36%
EURO 34,7789 0.45%
ALTIN 2.407,751,18
BITCOIN 1871540-4,26%
İstanbul
14°

HAFİF YAĞMUR

02:00

YATSI'YA KALAN SÜRE

Bakanlar Togg’un Üretim Tesisi’ni Ziyaret Etti
910 okunma

Bakanlar Togg’un Üretim Tesisi’ni Ziyaret Etti

Togg T10X'in Dualiteden İlham Alan Yalın Dış Tasarımı, Akılcılığı ve Gücü Temsil Eder. Togg T10X Sadece Bir Otomobil Değil, Hayatınızı Kolaylaştıran Bir Akıllı Cihazdır.

ABONE OL
Ağustos 18, 2023 13:05
Bakanlar Togg’un Üretim Tesisi’ni Ziyaret Etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

SANAYİ ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye‘nin yerli araba Togg’un üretim tesisini ziyaret etti.

Bakanlar Kacır ve Şimşek, Togg fabrikasını ziyaret etti

Bakan Kacır ve Bakan Şimşek, Bursa’nın Gemlik ilçesinde Togg üretim ve teknoloji yerleşkesini ziyaret etti. Kacır ve Şimşek, üretim bandından yeni inen arabada test sürüşü yaptı. Bakan Kacır, 2020 yılında fabrikanın temelinin atıldığını ve kısa vakitte üretim sürecinin başladığını belirterek, “Cumhuriyetimizin 100’üncü yaşına, ulusal ve akıllı arabamızın üretimi ile adım atmış olduk.

Artık seri üretim süreci devam ediyor. Her ay, her hafta, her gün üretim seviyesi yükseliyor. Burada Türk endüstrisinin üreten gücünün geldiği düzeye daima birlikte şahitlik ettik.

Türkiye artık çok yüksek katma bedelli, yüksek teknoloji ve Ar- Ge barındıran sanayi eserlerini ulusal imkanlarıyla üretebilen bir ülke olma noktasına geldi” tabirlerini kullandı.

‘BU YIL 28 BİN ARAÇ ÜRETİLECEK’

Bakanlar TOGG tesisini ziyaret etti - Bursa haberleri, Bursaspor haberleri,  Güncel haberler, Son dakika - Sosyaltv

Togg için 177 bin ön talep gerçekleştiğini söyleyen Bakan Kacır, “Bu yıl toplam 28 bin araç üretilecek. Önümüzdeki yıl bu sayı yaklaşık 2,5 katına çıkacak. Münasebetiyle ocak ayından itibaren taleplere karşılık vermek üzere burada artan üretim imkanları harekete geçirilmiş olacak. Kâfi ki milletimiz, vatandaşımız ulusal markamıza sahip çıksın.

Burada çok kabiliyetli bir grup var. Dünyanın pek çok şirketinden deneyim kazanmış ve bugün ulusal markamıza hizmet etmekte olan çok kıymetli grup arkadaşlarımız var. İnanıyorum ki onlar üretim seviyesini, bu fabrikanın son kapasitesi yıllık 175 bin araç, o en son kapasiteyi en süratli formda çıkaracaklar” diye konuştu.

DİKKAT!
Türkiye'de Otomobil alacaklar dikkat

‘TÜRKİYE İÇİN BÜYÜK MUVAFFAKİYET HİKAYESİ’

Bakanlar TOGG tesislerini ziyaret etti - Son Haberler - Milliyet

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, emeği geçenleri tebrik ederek, “Gerçekten dünya standartlarında, son derece verimli çalışan muazzam bir tesis. Daha evvel emsal fabrikaları gezmiştim; fakat sahiden bu; ileri teknoloji, yüzde 90 otomasyon, robotik bir süreçle yönetilen, üretilen bir araç. Büyük bir muvaffakiyet. Burada yerlilik oranının çok yüksek olması Türkiye için büyük bir muvaffakiyet hikayesi” dedi. (DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Rukiye Meyveci – Araba

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.