DOLAR 32,5886 0.19%
EURO 35,0891 0.49%
ALTIN 2.438,01-0,01
BITCOIN 2038842-1,90%
İstanbul
17°

HAFİF YAĞMUR

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

Yeni Toyota Corolla Hatchback Türkiye’de satışa çıktı
545 okunma

Yeni Toyota Corolla Hatchback Türkiye’de satışa çıktı

ABONE OL
Eylül 17, 2023 22:12
Yeni Toyota Corolla Hatchback Türkiye’de satışa çıktı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
AA

Yıllardır Türkiye’de üretim yapan Japon marka Toyota’nın tanınan modeli Corolla, ülkemizde de epey düzgün satış sayıları elde ediyor.

Türkiye’de en çok satan markalardan Corolla’nın hatchback versiyonu yenilenerek satışa sunuldu.

Toyota’nın yeni modeli Corolla Hatchback Hybrid, yeni jant ve far dizaynları, yeni renk ve döşeme seçenekleriyle daha üslup bir model olarak ortaya çıkıyor.

1.8 litrelik tam hibrit motoruyla dinamik bir sürüş sunan model, tıpkı vakitte daha yüksek verimliliğiyle de segmentinde değerli bir seçenek olarak dikkati çekiyor.

Daha yüksek performans

Açıklamada, yeni Toyota Corolla Hatchback Hybrid’in her türlü sürüş şartında yüksek performans ve yüksek verimlilik sunan yeni kuşak tam hibrit sistemiyle donatıldığı ve kapsamlı mühendislik çalışmalarıyla birlikte daha uygun sürüş tecrübesi, daha yüksek performans ve verimlilik sunacak biçimde geliştirilen Corolla Hatchback’in 140 HP güce sahip 1.8 litrelik tam hibrit motoruyla tüm beklentileri karşıladığı aktarılıyor.

yeni toyota corolla hatchback turkiyede satisa

Toyota Corolla Hatchback

Önceki kuşak tam hibrit sistemine nazaran daha yüksek performans sunmasına rağmen 101 g/kilometre ile daha düşük emisyonlara sahip olan Corolla Hatchback, 0-100 kilometre/saniye hızlanmasını 9.1 saniyede gerçekleştiriyor.

Aynı vakitte yeni Corolla Hatchback Hybrid, WLTP ölçümlerine nazaran 4.5 litreye kadar 100 kilometrelik düşük ortalama tüketimiyle de öne çıkıyor.

Yenilenen Corolla Hatchback Hybrid’de kullanılan daha hafif ve daha küçük yeni lityum-iyon batarya ile tartı yüzde 14 azaltılırken, güç çıkışı ise yüzde 14 artırıldı.

DİKKAT!
Ford Mustang Mach-E GT Artık Türkiye'de Elektrikli Performansın Zirvesi

Yeni soğutma sistemiyle birlikte daha sessiz bir sürüş sunan 5’inci nesil hibrit sistemi, daha rafine bir sürüş elde edilmesini sağlıyor.

yeni toyota corolla hatchback turkiyede satisa

Toyota Corolla Hatchback

Corolla Hatchback’in kabininin merkezinde ise, 10.5 inç ‘Toyota Touch 2 Multimedya Sistemi’, daha süratli ve sezgisel çalışan ekranıyla, kablosuz Apple CarPlay ve kablolu Android Auto akıllı telefon entegrasyonunu beraberinde sunuyor.

Toyota, Corolla Hatchback Hybrid’i, Hybrid Flame ve Hybrid Passion X-Pack olmak üzere iki donanım seçeneğiyle satışa sundu.

Türkiye fiyatı

Toyota’nın sitesindeki bilgilere nazaran, yeni modelin başlangıç fiyatı 1 milyon 460 bin TL olarak belirlenmiş durumda.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.