DOLAR 32,4400 -0.03%
EURO 34,8627 0.23%
ALTIN 2.438,09-0,01
BITCOIN 2043306-1,39%
İstanbul
13°

PARÇALI BULUTLU

02:00

YATSI'YA KALAN SÜRE

Volvo Trucks, ABD’nin Özel İsteği Üzerine SuperTruck 2’yi Tanıttı
589 okunma

Volvo Trucks, ABD’nin Özel İsteği Üzerine SuperTruck 2’yi Tanıttı

Volvo Trucks, tır endüstrisinde önemli bir adım atarak, prototip aşamasındaki ikinci SuperTruck modeli olan "Volvo SuperTruck 2"yi tanıttı.

ABONE OL
Ekim 13, 2023 14:55
Volvo Trucks, ABD’nin Özel İsteği Üzerine SuperTruck 2’yi Tanıttı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Volvo Trucks, tır endüstrisinde önemli bir adım atarak, prototip aşamasındaki ikinci SuperTruck modeli olan “Volvo SuperTruck 2″yi tanıttı. Bu yeni model, 2009’da tanıtılan standart bir tıra kıyasla yüzde 134 daha verimli bir performans sunuyor.

Volvo SuperTruck 2, ABD Enerji Bakanlığı’nın 2016’da başlattığı SuperTruck programının bir parçası olarak geliştirildi. Bu ağır hizmet kamyonu sınıfındaki araç, enerji verimliliği konusunda yeni sınırların keşfedilmesini hedefliyor.

Yapılan testler, SuperTruck 2’nin 2009’daki standart modele göre yakıt verimliliğini yüzde 134 artırdığını gösteriyor. Volvo, sürtünmeyi azaltmak için ön camı kabinle kapladı ve römork tasarımını tekne kuyruğu şeklinde geliştirdi. Bu tasarım değişiklikleri, sürtünmeyi yarı yarıya azaltarak daha yüksek verimliliğe olanak sağladı.

volvo supertruck 2 tanitildi2

Yeni model, 2018’de tanıtılan ilk versiyona kıyasla iki kat daha iyi enerji verimliliği sağlıyor. Ayrıca kompozit tahrik mili ve daha az aks gibi daha hafif malzemelerle tasarlandığı için ağırlıkta da tasarruf sağlanıyor.

48 voltluk hibrit sistem sayesinde sürücüler, moturu rölantide çalıştırmadan çeşitli aksesuarları kullanabilecekler. Volvo, SuperTruck 2’nin 30.000 kg yükle trafik ve farklı arazi şartlarında başarılı bir şekilde test edildiğini belirtti.

SuperTruck’ın ikinci modeli, bu ay düzenlenecek olan American Trucking Associations konferansında sergilenecek. Etkinlik sırasında hem motor hem de tasarım detaylarıyla ilgili daha fazla bilgi paylaşılacak.

Otomobilhaber.com üzerinden daha fazla otomobil haberlerini takip edebilirsiniz. Volvo SuperTruck 2, otomotiv endüstrisinde önemli bir gelişme olarak kabul ediliyor ve ABD’deki özel talepleri karşılamayı hedefliyor.

DİKKAT!
Çinliler Almanya'yı ele geçirdi! Elektrikli araçlara geçiş hızlanıyor

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.