DOLAR 32,4339 0.04%
EURO 34,6651 -0.03%
ALTIN 2.381,900,08
BITCOIN 1945252-6,89%
İstanbul
14°

KAPALI

13:06

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Unutulan konsept arabalar: Chevrolet Corvette
788 okunma

Unutulan konsept arabalar: Chevrolet Corvette

Chevrolet Corvette spor otomobil tarihinin mikenk taşlarından biri olmuş önemli bir spor otomobil olarak hafızalarda ki yerini koruyor.

ABONE OL
Ağustos 28, 2023 14:22
Unutulan konsept arabalar: Chevrolet Corvette
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Unutulan konsept arabalar: Chevrolet Corvette

Günümüz otomotiv sanayisi, daima olarak ileri teknolojiye ve yenilikçi dizaynlara odaklanarak büyümeye devam ediyor.

Konsept arabalar, bu ilerlemeyi görsel bir şölene dönüştürüyor ve otomobil tutkunları için heyecan verici bir gelecek vadediyor.

Unutulan konsept arabalar serimizin dördüncü kısmımda, Chevrolet Aerovette modeline yakından bakacağız.

Bölüm 4: Chevrolet Aerovette

Chevrolet Aerovette, Chevrolet tarafından üretilen ve 1960’ların sonlarında Experimental Project 882 (XP-882) olarak hayata başlayan bir konsept arabadır.

V8 motorunun enine montajını kullanan orta motor konfigürasyonuna sahip olan araç, birinci olarak 1969 yılında iki adet prototip formunda üretildi.

Ancak Chevrolet’in genel müdürü John DeLorean, bunun pratik ve maliyetliolduğuna inanarak programı iptal etti.

Aerovette’in üretime geçemediğini söylemeye gerek yok ve bugün otomobilden geriye kalan yalnızca birkaç prototip ve bir avuç öyküden ibaret.

unutulan konsept otomobiller chevrolet aerovette c39fe488

Chevrolet Aerovette

Projenin iptal edilmesinden yalnızca birkaç yıl sonra geliştirme çalışmaları yine başladı ve “XP-882 ve “XP-895” olarak iki yeni araç üzerinde çalışıldı.

Şaşırtıcı bir halde, küçük bloklu V8’in yerini, Chevrolet Vega için geliştirilen bir çift prototip iki rotorlu motorun birleştirilmesiyle oluşturulan dört rotorlu bir Wankel motor aldı.

420 beygir gücündeki dört rotorlu Wankel, Vega’nın iki rotorlu ünitesiyle birebir yolu izledi. Kelam konusu motor, yakıt fiyatları yükselmeye başladıkça kullanımdan kaldırıldı, lakin onun yerine 6,6 litrelik V8 kullanıldı ve üretime yeşil ışık yakıldı.

DİKKAT!
Çinli otomobil üreticisi WM Motor, iflas başvurusunda bulundu
unutulan konsept otomobiller chevrolet aerovette c3c7c239

Chevrolet Aerovette

Sonuçta, nispeten yüksek üretim maliyeti ve performanstaki küçük geliştirme, XP-895’in montaj çizgisine ulaşmasından evvel bir sefer daha programın iptal edilmesine yol açtı.

O vakitten bu yana geçen 54 yıl içinde, birkaç ortadan motorlu Corvette konsepti daha geldi ve gitti: 1986 Chevrolet Indy konsepti ve 1990 CERV (Chevrolet Mühendislik Araştırma Aracı).

Ancak bunların hiçbiri seri üretim binek araba olma yolunda önemli bir muvaffakiyet gösteremedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.