DOLAR 32,3827 -0.12%
EURO 34,6571 -0.43%
ALTIN 2.411,83-0,94
BITCOIN 20472891,40%
İstanbul
15°

PARÇALI BULUTLU

13:06

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

UAW, Otomobil Üreticileri Karşısında Kararlılıkla Devam Ediyor
299 okunma

UAW, Otomobil Üreticileri Karşısında Kararlılıkla Devam Ediyor

Otomobil İşçilerinin "Ayağa Kalk" Grevi Yayılıyor. UAW, Otomobil Üreticileri Karşısında Kararlılıkla Devam Ediyor

ABONE OL
Ekim 25, 2023 22:35
UAW, Otomobil Üreticileri Karşısında Kararlılıkla Devam Ediyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Otomobil İşçilerinin “Ayağa Kalk” Grevi Yayılıyor. UAW, Otomobil Üreticileri Karşısında Kararlılıkla Devam Ediyor

Otomotiv işçileri, United Auto Workers (UAW) sendikası önderliğinde büyük otomobil üreticileri olan GM, Ford ve Stellantis’e karşı başlattıkları grevi sürdürüyor. GM’nin “en büyük ve en karlı” fabrikasında üretimi durduran işçiler, talepleri için mücadelelerini sürdürüyorlar.

Üç Büyük Otomobil Üreticisi Karşısında

Bu grev, otomobil üreticileri olan GM, Ford ve Stellantis’e karşı UAW üyeleri arasında genişliyor ve toplamda 45 binden fazla işçiyi etkiliyor. Bu grevin sebebi olarak, bu üç büyük otomobil üreticisinin yıllar içinde büyük karlar elde etmelerine rağmen işçilere bu karlardan adil bir pay vermemeleri gösteriliyor.

GM’nin Karlarına Rağmen

GM, son bilançosunda karının geçen yılın aynı dönemine göre azaldığını açıklasa da, şirket hala büyük karlar elde ediyor. Ancak sendika üyeleri, kendilerine adil bir pay verilmediğini savunuyorlar.

Grevin Genişlemesi

UAW, grevi genişleterek 22 eyalette 8 montaj fabrikasını ve 38 parça dağıtım merkezini içerecek şekilde genişletti. 15 Eylül’de başlayan grev, sendikanın 88 yıllık tarihinde ilk defa bu üç büyük otomobil üreticisinin işçilerinin birlikte greve gitmesiyle önemli bir dönüm noktası oluşturuyor.

AEG Analizi

Ekonomik danışmanlık firması Anderson Economic Group (AEG), “Ayağa Kalk” grevine ilişkin yaptığı son analizde, grevin 5 haftada 9,3 milyar dolar maliyete neden olduğunu bildirdi.

Otomobil işçilerinin kararlılığı, otomotiv endüstrisindeki meseleler ve işçi haklarına olan duyarlılığı yansıtıyor. Grev, şirketlerin ve işçilerin uzlaşma noktasında anlaşmaya varmaya çalıştığı bir dönemde devam ediyor. Bu süreci yakından takip edeceğiz.

DİKKAT!
Dünyanın en büyük kaputlu aracı: Genesis G90

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.