DOLAR 32,4678 0.14%
EURO 34,6426 -0.01%
ALTIN 2.387,050,30
BITCOIN 1949019-6,43%
İstanbul
14°

KAPALI

04:16

İMSAK'A KALAN SÜRE

Türkiye’ye de gelecek! Ford Explorer’ın Avrupa lansmanı 6 ay ertelendi
944 okunma

Türkiye’ye de gelecek! Ford Explorer’ın Avrupa lansmanı 6 ay ertelendi

Ford'un Avrupa'daki elektrikli Explorer modelini, önümüzdeki yaz döneminde satışa çıkarması bekleniyor. Yaklaşık 6 aylık gecikmenin nedeni ise yeni küresel güvenlik düzenlemeleri. Avrupa Birliği, 2024 yılından itibaren tüm yeni otomobiller için bazı ek yardım sistemlerini zorunlu hale getirecek.

ABONE OL
Ağustos 13, 2023 12:49
Türkiye’ye de gelecek! Ford Explorer’ın Avrupa lansmanı 6 ay ertelendi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Son yıllarda birçok araba üreticisi elektrikli araçlara öncelik veriyor. Bu markalardan biri olan ABD merkezli Ford, Almanya’da ürettiği yeni elektrikli aracını geçtiğimiz aylarda tanıtmıştı.

Explorer ve Explorer Premium olarak iki özel versiyona sahip olan büsbütün elektrikli yeni arabanın Avrupa macerası biraz gecikmeli başlayacak.

Ford’un büsbütün elektrikli Explorer modelinin Avrupa pazarındaki lansmanı yaklaşık altı ay kadar gecikti. İki sıralı oturma nizamına sahip kompakt SUV modelinin başlangıçta 2024’ün başlarında tanıtılması planlanmıştı.

6 ay ertelendi

Ford’un Avrupa’daki elektrikli Explorer modelini, önümüzdeki yaz devrinde satışa çıkarması bekleniyor. Yaklaşık 6 aylık gecikmenin nedeni ise yeni global güvenlik düzenlemeleri.

almanyada uretilen elektrikli ford explorer tanitildi a934c812

Ford Explorer

Avrupa Birliği, 2024 yılından itibaren tüm yeni arabalar için kimi ek yardım sistemlerini zarurî hale getirecek.

Yeni tip onaylanmış araçlar için bu yükümlülük zati 6 Temmuz 2022’den itibaren uygulanmaktayken, 2024 yılından itibaren eski tip onayı olan araçlar için de zarurî hale gelecek.

Ford Explorer neler sunuyor

Maceraya hazır tasarımı, 470 litrelik bagaj hacmi ve 5 koltuğuyla Ford’un en yeni elektrikli arabası, kent içi ve kent dışı seyahatler için ülkü bir sürüş sunuyor.

Sürücü ve ön koltuktaki yolcu ortasındaki 17 litrelik konsol, 15 inçlik bir dizüstü bilgisayar konulacak alan sağlarken, özel bir dolap ve akıllı bagaj kapağı Explorer’ı sınıfında yeni bir standarda çıkarıyor.

Otomobilin fütüristik dış tasarımı, premium malzemeleri ve heykel üzere yontulmuş sportif koltukları, konsept arabalara mahsus ihtilal niteliğindeki sofistike ses sistemi üzere özellikleri çağdaş iç dizaynla bütünlük sağlıyor.

DİKKAT!
İngiliz otomotiv devinden şok karar!

Tüm bunlar, sadece 25 dakikada yüzde 10’dan yüzde 80’e süratli şarj olma ve gelecek yıl Avrupa çapında 500 bin şarj noktasına erişim imkanıyla bir ortada sunuluyor.

almanyada uretilen elektrikli ford explorer tanitildi a937e690

ford Explorer

Teknik detaylar

Auto Express’in haberine nazaran, giriş düzeyinde 168 hp güce sahip tek motoru ve 52 kWsa bataryasıyla 351 km’ye kadar sürüş menzili üzere özellikler yer alacak.

Bu versiyon, 130 kW’a kadar DC süratli şarj dayanağına sahip. Bir üst düzey tekrar tek motorlu fakat bu kere 228 hp güç üretiyor.

77 kWsa kapasiteli daha büyük bir batarya ile donatılan bu versiyon, 539 km’ye kadar sürüş menzili ve azamî 170 kW süratli şarj dayanağı sunuyor.

En üst düzeyde ise 335 hp çift motorlu model yer alıyor. Bu versiyonda da büyük batarya seçeneği mevcut fakat daha yüksek performans nedeniyle menzil pahası 491 km’ye düşüyor.

Gelecek yılın ortalarında Avrupa’ya açılması planlanan modelin başlangıç fiyatı 45 bin euronun altında olacak.

almanyada uretilen elektrikli ford explorer tanitildi a93ed219

ford Explorer

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.