DOLAR 32,3609 -0.09%
EURO 34,8315 -0.18%
ALTIN 2.384,05-0,38
BITCOIN 2072179-0,01%
İstanbul
15°

AÇIK

04:09

İMSAK'A KALAN SÜRE

Toyota’nın Zaferi: Safari Rallisi’nde Dört Yıl Üst Üste Birincilik
57 okunma

Toyota’nın Zaferi: Safari Rallisi’nde Dört Yıl Üst Üste Birincilik

Dünya Ralli Şampiyonası'nda adını altın harflerle yazdıran TOYOTA GAZOO Racing ekibi, efsanevi Kenya Safari Rallisi'nde bir kez daha zafere ulaştı. Toyota'nın Dünya Ralli Takımı, 2024 yılında da Safari Rallisi'ni dört yıl üst üste kazanarak büyük bir başarıya imza attı. Bu zafer aynı zamanda Toyota'nın Markalar Şampiyonası'nda da zirveye yükselmesini sağladı.

ABONE OL
Nisan 23, 2024 23:21
Toyota’nın Zaferi: Safari Rallisi’nde Dört Yıl Üst Üste Birincilik
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dünya Ralli Şampiyonası’nda adını altın harflerle yazdıran TOYOTA GAZOO Racing ekibi, efsanevi Kenya Safari Rallisi’nde bir kez daha zafere ulaştı. Toyota’nın Dünya Ralli Takımı, 2024 yılında da Safari Rallisi’ni dört yıl üst üste kazanarak büyük bir başarıya imza attı. Bu zafer aynı zamanda Toyota’nın Markalar Şampiyonası’nda da zirveye yükselmesini sağladı.

Toyota'nın Zafer Serisi Devam Ediyor: Safari Rallisi'nde Dördüncü Üst Üste  Galibiyet

Safari Rallisi, WRC’nin en zorlu etaplarından biri olarak biliniyor. Ancak TOYOTA GAZOO Racing pilotları Kalle Rovanperä ve Takamoto Katsuta, bu zorlu yarışta birinci ve ikinci sırayı alarak Toyota’nın üstünlüğünü bir kez daha kanıtladılar. Toyota, geçmişte de efsanevi yarışı kazanmış olmasına rağmen, 2021 yılında geri dönen Safari Rallisi’nde gösterdiği performansla ralli tarihindeki zafer sayısını 12’ye çıkararak rekorunu daha da ileriye taşıdı.

Toyota Safari Rallisi'ni yine kazandı |

Toyota’nın bu zaferde kullandığı araç ise güncellenmiş süspansiyon ve yeni bir şnorkel sistemiyle donatılmış GR YARIS Rally1 HYBRID oldu. Bu tasarım, Toyota’nın yüksek performansını ve dayanıklılığını vurgularken aynı zamanda geçmiş Safari Ralli araçlarına gönderme yaparak nostaljik bir hava kattı.

Otometre - Otomobil Blogu; Haberler, Yeni Modeller: Toyota'dan ilk 2018 WRC  Zaferi

Rovanperä ve co-pilotu Jonne Halttunen, geçen yıl elde ettikleri zaferin ardından bu yıl da birincilikle ayrıldılar. Cuma gününden başlayarak sergiledikleri etkileyici performansı hafta sonu boyunca sürdürerek zaferi 1 dakika 37.8 saniye farkla elde ettiler. Takamoto Katsuta ise ikinci sırayı alarak Kenya’da katıldığı dört yarışın üçünde podyuma çıkmayı başardı. Elfyn Evans da istikrarlı bir performans göstererek yarışı dördüncü sırada tamamladı. Toyota’nın bu başarısıyla Markalar Şampiyonası’nda da 4 puanlık bir farkla liderliği ele geçirdiği görülüyor.

DİKKAT!
En çok satan otomobiller belli oldu

Kalle Rovanperä: Safari Rallisi Zaferi Özel ve Efsanevi!

Latvala: "Rovanpera kendi ülkesindeki rallide sakin kalacaktır"

Safari Rallisi’nin galibi Kalle Rovanperä, burada ikinci kez birinci gelmenin özel olduğunu belirtti. “Bu yarış çok zorlu ve Toyota adına da efsanevi bir yarış. Burada her zaman iyi olduk ve rekorumuzu iyileştirmeye devam ediyoruz. Afrika’dakilerin söylediği gibi, ‘öndeki araç her zaman bir Toyota’dır’. Takım olarak çok iyi iş çıkardık. Hiçbir sorun yaşamadık ve kazandık” dedi.

Kenya Safari Rallisi’nin ardından WRC takvimindeki bir sonraki yarış ise 18-21 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek Hırvatistan Rallisi olacak. Ülkenin başkenti Zagreb ve çevresindeki asfalt yollarda yapılacak ralli, hızlı ve teknik etaplarıyla dikkat çekiyor.

Kalle Rovanperä To Make Sportscar Racing Debut At Fuji 24H

Rovanperä’nın sözleri, Toyota’nın Safari Rallisi’ndeki üstünlüğünü ve takımın başarısını net bir şekilde yansıtıyor. Hırvatistan Rallisi’nde de Toyota’nın bu başarısının devam edeceğini umuyorum.

Toyota’nın Safari Rallisi’ndeki dört yıl üst üste birincilik serisi gerçekten etkileyici. Bu başarı, Toyota’nın güçlü teknik altyapısını ve rekabetçi ruhunu bir kez daha ortaya koyuyor. Aynı zamanda, takımın pilotları da etkileyici performanslarıyla bu zaferin önemli bir parçası oldu. Gelecek yarışlarda da bu başarının devam edeceğini görmek heyecan verici!

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.