DOLAR 32,3804 -0.18%
EURO 34,7746 0.07%
ALTIN 2.435,12-0,13
BITCOIN 2014795-2,35%
İstanbul
14°

PARÇALI BULUTLU

16:55

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

Şirketlerin kâr uyarıları S&P 500’ü aşağı çekebilir
595 okunma

Şirketlerin kâr uyarıları S&P 500’ü aşağı çekebilir

Bloomberg News'un haberine göre yüksek tahvil getirilerinin etkisiyle sarsılan ABD hisse senetleri, ABD'deki tüketici harcamaları eğilimlerinin azalmasıyla tetiklenen, beklenen bir dizi kâr uyarısından kaynaklı yeni bir tehditle karşı karşıya.

ABONE OL
Ekim 9, 2023 11:43
Şirketlerin kâr uyarıları S&P 500’ü aşağı çekebilir
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bloomberg News’un haberine göre yüksek tahvil getirilerinin etkisiyle sarsılan ABD hisse senetleri, ABD’deki tüketici harcamaları eğilimlerinin azalmasıyla tetiklenen, beklenen bir dizi kâr uyarısından kaynaklı yeni bir tehditle karşı karşıya.

Bloomberg Markets Live Pulse anketine katılan 567 katılımcının %80’i, Amerikalıların harcamalarını geri çekebilecekleri endişesiyle, bazı sektörlerin çeyrek dönemlik sonuçlarını açıkladıklarında kazanç eğilimleri konusunda ihtiyatlı davranabileceklerini söyledi. Bu durum, sendikalar ve otomobil üreticileri arasındaki görüşmelerde sağlanan ilerlemenin ardından Cuma günü %1,2 değer kazanan S&P 500 endeksini zayıflatacak.

Yatırım şirketi Ninety One’da Londra merkezli bir portföy yöneticisi olan Stephanie Niven, “Tüketici alanı bu çeyreğe girerken zor olacak. Bazı zorluklar olabileceğini hissetmeye başlıyoruz ve bu durum, Fed’in faiz artırım döngüsünün filtrelenmeye başlamasıyla birleşiyor.” dedi.

Morgan Stanley ‘den  (MS) Michael Wilson gibi stratejistler, alışveriş yapanların harcamalarını azaltması beklendiğinden, 2023’te şimdiye kadar genel piyasadan daha iyi performans gösteren tüketici hisseleri konusunda uyarıda bulunuyor. ABD’de ihtiyari hisse senetleri üst üste üçüncü hafta da düştü.

Yatırımcılar, yüksek faiz oranlarının ekonomi üzerinde ciddi bir baskı oluşturmaya başlayacağından ve pandemiden bu yana yaşanan en sert düşüşten yeni yeni toparlanmaya başlayan kârları eriteceğinden endişe ediyor. Geçen ay tarım dışı istihdamda görülen sürpriz artış, Fed’in yıl sonundan önce faiz oranlarını yeniden yükselteceği beklentilerini artırdı.

MLIV Pulse katılımcılarının yaklaşık %54’ü, kazanç dönemindeki en büyük olumsuz faktörün artan tahvil getirileri ve finansal koşullardaki daha fazla sıkılaşmanın etkisi olacağını söylerken yüksek oranlar akılda kalmaya devam ediyor.

DİKKAT!
Çin'de Yeni Enerjili Binek Araç Satışları Artıyor

İstihdam raporunun hemen ardından 10 yıllık Hazine tahvillerinin getirisi %4,9’a yaklaşırken 30 yıllık tahvil %5’in üzerine çıkarak 2007’den bu yana en yüksek seviyeye ulaştı. Ankete verilen yanıtların medyanına göre 10 yıllık tahvil getirisinin yılı %4,82 civarında tamamlaması bekleniyor.

Artan borçlanma maliyetleri ve zayıflayan tüketici riskinin yanı sıra S&P 500 şirketlerinin önümüzdeki 12 ay için kazanç beklentileri de rekor seviyelere yakın seyrediyor. Katılımcıların yaklaşık %60’ı, gelecek sonuçların S&P 500’ü aşağı çekeceğini düşünüyor. Yaklaşık %37’si göstergenin yılı mevcut seviyelerden %5 ila %10 daha aşağıda tamamlamasını beklerken %8’i daha da düşeceğini düşünüyor.

otomobilhaber.com

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.