DOLAR 32,9113 0.13%
EURO 35,3070 -0.1%
ALTIN 2.460,690,13
BITCOIN 20243391,35%
İstanbul
26°

AÇIK

03:26

İMSAK'A KALAN SÜRE

Sıfır Araç Satışları Haziran’da Zirve Yaptı

Sıfır Araç Satışları Haziran’da Zirve Yaptı

Otomotiv sektörünün en büyük veri ve ikinci el fiyatlandırma şirketi Cardata’nın Genel Müdürü Hüsamettin Yalçın, 2024 yılı ilk 5 aylık dönemde sıfır kilometre otomobil satışlarının 480 bin adede ulaştığını belirtti. Haziran ayı itibariyle bu rakamın 600 bin adede çıkacağını öngören Yalçın

ABONE OL
Haziran 24, 2024 11:53
Sıfır Araç Satışları Haziran’da Zirve Yaptı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Otomotiv sektörünün en büyük veri ve ikinci el fiyatlandırma şirketi Cardata’nın Genel Müdürü Hüsamettin Yalçın, 2024 yılı ilk 5 aylık dönemde sıfır kilometre otomobil satışlarının 480 bin adede ulaştığını belirtti. Haziran ayı itibariyle bu rakamın 600 bin adede çıkacağını öngören Yalçın, özellikle bayram tatiline rağmen Haziran ayında pazarın 100-120 bin adet seviyesinde kapanacağını söyledi. Haziran ayında yapılan kampanyaların pazarda büyük bir etki yarattığını ve her 4 araçtan birinin indirime girdiğini belirtti.

İndirimler ve Kampanyalarla Satışlar Artıyor

Yalçın, 7 Temmuz’a kadar stoklardaki bazı araçların eritilmesi için hazırlanan kampanyalar ve Çinli markaların 8 Temmuz sonrası fiyatlarını artıracağı beklentisinin, Haziran satışlarını ciddi şekilde artırdığını ifade etti. Tüm bu faktörler göz önüne alındığında, yıl sonunda pazarın 1 milyon adedin üzerinde kapanacağını ve sene başından beri yapılan kimi analiz ve yorumlardaki gibi pazarın yüzde 30-35 düşmesinin söz konusu olmayacağını vurguladı. İkinci el pazarının ise yılı yaklaşık 5 milyon adetle kapatacağını öngördü.

Çinli Markaların Fiyat Artışı ve Pazar Dinamikleri

2024’ün ikinci yarısında sıfır kilometre araçlar için yoğun kampanyaların olacağını belirten Yalçın, iç pazarda düşüşe geçen yerli payı ve Türkiye’ye yatırımın teşvik edilmesi amacıyla yapılan ek vergi kararının, bugüne kadar daha düşük fiyatlarla araç satan Çinli markaların fiyatlarının yükselmesine neden olacağını söyledi. Çinli markaların fiyat stratejileri ile diğer markaların da fiyatlarını baskıladığını, fakat bu sefer Avrupalı markaların da fiyat artıracağını ve rekabetin dinamiklerinin değişeceğini belirtti. Büyük ve sağlam Çinli markaların bu düzenleme sebebiyle Türkiye’den çıkmayacağını, aksine farklı satış, pazarlama ve fiyat stratejileri deneyeceklerini sözlerine ekledi.

DİKKAT!
Unutulan konsept arabalar: Ford GT70

Otomotiv sektöründe yaşanan bu hızlı değişimler ve yapılan kampanyalar, pazarda büyük bir hareketlilik yaratıyor. Haziran ayında artan satışlar ve indirimler, yıl sonuna kadar sürecek gibi görünüyor. Çinli markaların fiyat artışı ve rekabet stratejilerindeki değişimler, sektörde yeni dinamikler oluşturacak. Bu gelişmeleri yakından takip ederek, siz değerli okuyucularımıza en güncel bilgileri aktarmaya devam edeceğiz.

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.