PIF ile Yapılan Ortaklık, 50 Bin Araç Üretmeyi Hedefliyor, Hyundai, Arabistan’a Fabrika Kuruyor
Hyundai, Suudi Arabistan’a yeni bir fabrika kurma konusunda ilerliyor. Şirket, PIF (Suudi Yatırım Fonu) ile gerçekleştirdiği anlaşma çerçevesinde yeni bir ortak girişim başlatacak. Anlaşmanın ayrıntılarına göre, PIF, yeni girişimde yüzde 70 hisseye sahip olacak, Hyundai ise kalan yüzde 30 hisse ile bu girişimi destekleyecek. Ayrıca Hyundai, üretim sürecinde teknik ve ticari destek sunarak stratejik bir teknoloji ortağı rolünü üstlenecek.
Suudi-Kore İş Forumu’nda duyurulan bu ortak girişim, yılda 50 bin araç üretmeyi hedefliyor ve bu üretim içerisinde içten yanmalı motorlu araçlar ile elektrikli araçlar yer alacak. Fabrikanın temeli 2024 yılında atılacak ve üretime geçmesi 2026 yılı için planlanıyor.
Hyundai Motor Company Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Jaehoon Chang, konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “Bölgede sürdürülebilir ve çevre dostu bir otomotiv geleceği yaratacak olmaktan dolayı büyük heyecan duyuyoruz. Ortak çabalarımız, yenilik ve çevresel ilerleme için önemli fırsatlar yaratacak.”
MARKALAR
23 saat önceGÜNCEL
1 gün önceKAMPANYALAR
2 gün önceGÜNCEL
2 gün önceGÜNCEL
2 gün önceGÜNCEL
2 gün önceGÜNCEL
2 gün önceVeri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.