DOLAR 32,4506 0.11%
EURO 34,5895 -0.1%
ALTIN 2.379,69-0,01
BITCOIN 1940499-6,24%
İstanbul
14°

KAPALI

13:06

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Motorine indirim var mı?
373 okunma

Motorine indirim var mı?

ABONE OL
Ekim 6, 2023 14:18
Motorine indirim var mı?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Motorine indirim var mı sorusu araştırılan mevzular ortasında yer alıyor. Akaryakıta peş peşe gelen artırımların akabinde bu sefer indirim haberi gündeme geldi. Arama motorlarında motorine ne kadar indirim gelecek sorgulatılıyor. Kullanıcılar tarafından motorine indirim gelecek mi araştırılıyor. Pekala, Motorine indirim var mı? Motorine ne kadar, kaç TL indirim gelecek? Ayrıntılar haberimizde…

MOTORİNE İNDİRİM VAR MI?

Benzine 2 gün üst üste gelen indirimin akabinde bir indirim de motorine geliyor. Bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere motorinin litresi 2 lira 92 kuruş ucuzlayacak. İndirimin akabinde motorinin litresi 37 lira düzeylerine gerileyecek.

MOTORİNE NE KADAR İNDİRİM GELECEK?

İndirimin akabinde motorinin litresi İstanbul’da 37 lira 28 kuruşa, Ankara’da 37 lira 85 kuruşa, İzmir’de ise 38 lira 5 kuruşa düşecek. Akaryakıtın litresi ise kente nazaran 33-34 lira düzeylerinde bulunuyor.

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Türkiye’de akaryakıt ve motorin fiyatları hesaplanırken; gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK hissesinin eklenmesiyle KDV hariç rafineri satış fiyatı bulunuyor. Gümrüksüz rafineri fiyatı hesaplanırken ise, Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz eser fiyatları ve günlük dolar kuru takip edilerek, muhakkak bir fiyat değişim farkında gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı elde ediliyor. Bu hesaplanma sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve hürü nedeniyle şirketler ve kentlere nazaran küçük değişiklikler gösterebiliyor.

DİKKAT!
Türkiye'de Satılan En Ucuz Sıfır Kilometre Arabalar

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.