DOLAR 32,5215 0.25%
EURO 34,9273 0.16%
ALTIN 2.444,470,26
BITCOIN 20704340,83%
İstanbul
14°

KAPALI

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

Geçen seneye göre yüzde 180’lik bir büyüme oldu!..
295 okunma

Geçen seneye göre yüzde 180’lik bir büyüme oldu!..

Peugeot CEO’su Linda Jackson geçen hafta Türkiye’ye geldi. Ülkemizi ziyareti kapsamında gerçekleştirilen  basın toplantısında önemli açıklamalar yaptı.

ABONE OL
Kasım 13, 2023 22:22
Geçen seneye göre yüzde 180’lik bir büyüme oldu!..
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Peugeot CEO’su Linda Jackson geçen hafta Türkiye’ye geldi. Ülkemizi ziyareti kapsamında gerçekleştirilen  basın toplantısında önemli açıklamalar yaptı.

Türkiye’deki elektrikli araç geçişini yakından izlediklerini, pazarda lider olmayı hedeflediklerini söyleyen
Peugeot CEO’su Linda Jackson ,”Konu sadece rakamlar değil.

Önemli olan yüksek kalite ve en iyi müşteri deneyimi ile bu rakamları yakalamak. O yüzden hazır olun. Yeni modellerimizle önemli bir atak yapıyoruz” dedi. Yeni Peugeot 208’in 2024’ün birinci çeyreğinde pazara sunulacağını kaydeden Jackson şöyle devam etti:

“ 3008 elektrikli ikinci çeyrekte. Hafif ticari araç gamımız yenilenmiş haliyle yılın ikinci yarısının ortasında çıkacak. Yeni 5008 üçüncü çeyrekte sahneyi değiştirecek şekilde atak yapacak. E-3008’e SUV olarak çok güveniyoruz.STLA medium dediğimiz orta platformun ilk aracı bu aslında. 525 km menzili var ve 700 km menzillisi de çıkacak.”

600 binden fazla sattı

Bu yılın ilk yarısında markanın 600.000’den fazla araç sattığına dikkat çeken Jackson,” Bu, yüzde 6’lık bir büyüme anlamına geliyor. Stellantis Grubu içinde ne temsil ettiğimizi gösterebilmek için de (14 marka içinde) şöyle söyleyeyim; tüm grup satışlarının 5’te 1’i, yani yüzde 20’sini Peugeot markası oluşturuyor.

Bu, tüm dünya için geçerli. 29 Avrupa ülkesi içinde ise tüm Stellantis satışlarının üçte biri PEUGEOT markalı araç portföyümüzden oluşmakta”

Türkiye’de Ekim ayı sonu itibariyle 64 bin adeti aşan satış yapıldığına dikkat çeken Jackson “ Geçen seneye göre yüzde 180’lik bir büyüme oldu. Pazar payımız yüzde 6.7 oldu. Bu yüzde 2.8’lik bir artışı temsil etmekte. Bu sonuçlar bizi pazarda 5. sıraya yerleştirdi” dedi.

DİKKAT!
Mercedes CEO’sundan AB’ye Çin tepkisi

Peugeot Türkiye Genel Müdürü Gülin Reyhanoğlu da ”Türkiye’de bu yıl satışta çıktığımız yerden geri inmeyi düşünmüyoruz.2024’te, geldiğimiz seviyeyi korumak bir numaralı önceliğimiz olacak. Bir de önümüzdeki yılın ürkiye için globaldeki E-Lion stratejisi doğrultusunda bir elektrikli yılı olacağını söylemek şu aşamada yeterli” dedi.

Direksiyon tipi değişecek

Tüketicilerin araç alımında ilk tercihlerininin tasarım olduğunu vurgulayan Jackson özellikle i-cockpit’in çok önem taşıdığını dile getirdi.10 sene önce küçük direksiyonu lanse ettiklerini hatırlatan Jackson,”11 milyon araçta bu tip sistem kullanılmakta.

Yapmak istediğimiz şey i-cockpit’i birazcık daha evirip, değiştirip direksiyon yerine başka bir şey koymaktı. Evet Hyper Square dediğimiz bir sistem. Bunu artık direksiyon değil bir tür sürüş merkezi gibi düşünebilirsiniz.

Bunu bir fantezi olarak düşünmeyin. Ben şu anda şahsen böyle bir aracı kullandım. Aslında elektronik bir bağlantı ile aracın süspansiyonuna bağlı bir sistem. Çok daha sezgisel. Artık neredeyse bir bilgisayar oyunu gibi. Bilgisayar oyunu oynadıysanız bilirsiniz. Buna benzer bir sistem. Önümüzdeki 3-4 sene içinde Peugeot araçlarında bunu göreceğiz” diye konuştu.

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.