DOLAR 32,3879 -0.17%
EURO 34,7913 0.11%
ALTIN 2.434,23-0,17
BITCOIN 2034181-1,61%
İstanbul
13°

PARÇALI BULUTLU

20:01

AKŞAM'A KALAN SÜRE

Elon Musk Türkiye’de TESLA Fabrikası Mı Kuruyor?
236 okunma

Elon Musk Türkiye’de TESLA Fabrikası Mı Kuruyor?

Milyarder iş adamı Elon Musk’ın sahibi olduğu elektrikli otomobil devi Tesla’nın Türkiye’de fabrika kuracağına dair söylentiler, Erdoğan-Musk görüşmesinin ardından ayyuka çıkmıştı.

ABONE OL
Kasım 20, 2023 13:47
Elon Musk Türkiye’de TESLA Fabrikası Mı Kuruyor?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Milyarder iş adamı Elon Musk’ın sahibi olduğu elektrikli otomobil devi Tesla’nın Türkiye’de fabrika kuracağına dair söylentiler, Erdoğan-Musk görüşmesinin ardından ayyuka çıkmıştı. Otomotiv yazarı Emre Özpeynirci konuya dair dikkat çeken bir habere imza attı.

tesla

Elektrikli otomobil sektörünün lider şirketi Tesla ve sahibi Elon Musk’a ilişkin haberler sadece Türkiye’de değil dünya medyasında da ana gündem maddesi haline geliyor.

Aynı zamanda SpaceX ve sosyal medya platformu X’in de sahibi olan Musk’ın, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’la eylül ayında New York’ta yaptığı görüşme sonrası “Tesla Türkiye’de fabrika kuracak” söylentileri yayılmıştı.

tesla erdogan

Tesla Türkiye’de kaç otomobil sattı?

Otomotiv yazarı Emre Özpeynirci Gazete Pencere’deki köşesinde sektör duyumlarına dayanarak yazdığı haberinde, Tesla’nın Türkiye’de fabrika kurmak gibi bir planının olmadığını aktardı.

tesla turkiye

Özpeynirci, 26 yıldır Türkiye’ye yeni bir markanın yatırım yapmadığını ve olanların da (Honda gibi) gittiği hatırlatmasında da bulundu.

Nisan 2023’te Model Y aracıyla Türkiye’ye giren Tesla, bugüne kadar 10 binin üzerinde otomobil teslimi gerçekleştirdi.

DİKKAT!
Tesla Otomobil Sektöründe Devrim Yapmaya Hazırlanıyor: Yeni Üretim Teknolojisi Araç Fiyatlarını Düşürecek!

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.