DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
İstanbul
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Elektrikli Dacia Sandero’nun Ne Zaman Geleceği Açıklandı
1897 okunma

Elektrikli Dacia Sandero’nun Ne Zaman Geleceği Açıklandı

Dacia CEO'su Denis Le Vot, markanın B segmentindeki küçük otomobili Sandero'nun elektrikli versiyonunun yolda olduğunu açıkladı. Ancak elektrikli kompakt crossover, en erken 2027 yılında piyasaya sürülecek.

ABONE OL
Haziran 19, 2023 13:26
Elektrikli Dacia Sandero’nun Ne Zaman Geleceği Açıklandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Elektrikli Dacia Sandero’nun Ne Zaman Geleceği Açıklandı – Dacia CEO’su Denis Le Vot, markanın B segmentindeki küçük otomobili Sandero’nun elektrikli versiyonunun yolda olduğunu açıkladı. Ancak elektrikli kompakt crossover, en erken 2027 yılında piyasaya sürülecek.

Dacia, Fransız otomotiv devi Renault’un alt markası olarak çalışmalarını sürdürmektedir. Dacia CEO’su Denis Le Vot, AutoCar dergisine verdiği önemli bir röportajda şirketin geleceğe yönelik planlarını paylaştı. CEO, Dacia’nın elektrikli otomobil pazarında güçlü bir giriş yapacağını belirtti. Hatırlanacağı üzere, şirket 2021 yılında “Spring” adını verdiği elektrikli otomobilini piyasaya sürdü ve bu araç, satıldığı ülkelerde 120 binden fazla adet sattı.

image 11

Denis Le Vot’un açıklamalarına göre Dacia, elektrikli ürün gamını genişletmeyi hedeflemektedir ve bunu ana modelleri üzerinden gerçekleştirecektir. Şirket, B segmentindeki otomobili Sandero’nun dördüncü neslini 2027 veya 2028 yıllarında tanıtacak ve aynı zamanda bu modelin elektrikli versiyonunu da tüketiciyle buluşturacaktır. Elektrikli Sandero, Dacia’nın uygun fiyatlı elektrikli modeli olacak.

Ancak Denis Le Vot’un belirttiği gibi, elektrikli Sandero’nun uygun fiyatı bazı dezavantajları beraberinde getirecektir. Araç menzili diğer rakiplerine göre daha düşük olacak ve hızlı şarj desteği gibi özellikler elektrikli Sandero’da bulunmayacaktır. Bu durum, daha uzun şarj süreleriyle karşılaşılacağı anlamına gelmektedir. Dacia’nın odak noktası şehir kullanımına uygun bir model geliştirmek gibi görünmektedir.

Dacia’nın satış ve pazarlamadan sorumlu biriminin başındaki Xavier Martinet, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Martinet, Dacia’nın C segmentinde üç yeni araç tanıtacağını ifade etti. Bununla birlikte, Dacia yetkilisine göre C segmentine yapılan yatırımlar, Sandero modelinden bağımsız olacaktır. Dacia, elektrikli motorla donatılmış Sandero modelini uygun fiyatlı bir ürün olarak yıllar boyunca satışa sunmaya devam edecektir.

Okumalısın!  Elektrikli araçlarda Uzun Şarj Süreleri Problemi ve Çözüm Önerileri

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.