DOLAR 32,5351 -0.04%
EURO 34,9242 0.18%
ALTIN 2.436,360,56
BITCOIN 2062046-4,47%
İstanbul
°

16:55

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

Depremzedeye ÖTV’siz araç talebi..
883 okunma

Depremzedeye ÖTV’siz araç talebi..

Antakya Ticaret ve Sanayi Odası, bu durumda olan depremzedeler için ÖTV'siz araç alımı hakkının verilmesi önerisinde bulundu.

ABONE OL
Ocak 15, 2024 11:22
Depremzedeye ÖTV’siz araç talebi..
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Depremzedelere Ticaret Odalarından ÖTV’siz Araç Talebi

Ticaret Odalarından Depremzedelere Özel ÖTV Muafiyeti Çağrısı – Türkiye’yi sarsan depremin ardından onbinlerce vatandaş evini ve aracını kaybetti. Ticaret odalarının öncülüğünde yapılan yeni bir öneri, depremzedelere özel olarak ÖTV’siz araç alım hakkı tanınması yönünde. Talep, Ticaret Bakanlığı’na iletildi.

Deprem Mağdurları Yeniden Ayakta Durmaya Çalışıyor

Depremin vurduğu iller, büyük bir çaba ile yaralarını sarmaya çalışıyor. Ancak, birçok vatandaş hem evini hem de aracını kaybetmiş durumda. Sigortalılık oranlarının düşük olması, mağduriyeti daha da artırıyor.

Antakya Ticaret ve Sanayi Odası, depremzedeler için özel olarak ÖTV’siz araç alım hakkı talebinde bulundu. Bu talep, Ticaret Bakanlığı’na resmi olarak iletilmiş durumda.

“Bir Kereye Mahsus ÖTV’siz Araç Alımı”

Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “İnsanlar kendi işyerini, evini ve önemli sayıda kişisel aracını kaybetti. Deprem felaketi yaşayanların yüzde 25’inde bu durum söz konusu. ÖTV’siz bir kereye mahsus araç alımı konusunda çözüm bekliyoruz” dedi.

Tersine Göç İçin Kadın Girişimcilere Destek Çağrısı

Antakya’nın nüfusunun deprem öncesinde 1 milyon 900 bin olduğu, ancak şu an gönüllülerle birlikte toplam nüfusun 700 bin civarında olduğu tahmin ediliyor. Bölgeden ayrılanların geri dönmesi için özellikle kadın girişimcilere destek verilmesi talep ediliyor. Çinçin, “Kadın girişimcilere pozitif ayrımcılık istiyoruz. Tersine göçü, başta kadınlar olmak üzere tekrar başlatmak gerek” ifadelerini kullandı.

Okumalısın!  İkinci elde en çok satan markalar hangileri?

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.