DOLAR 32,4539 -0.01%
EURO 34,8210 0.18%
ALTIN 2.435,07-0,13
BITCOIN 2034538-2,00%
İstanbul
13°

PARÇALI BULUTLU

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

Çinli Otomobil Devleri Ortaklık Kurdu
602 okunma

Çinli Otomobil Devleri Ortaklık Kurdu

Volvo, Zeekr, Polestar gibi markaları bünyesinde bulunduran Geely ile elektrikli araçlarda pil değişim teknolojisi konusunda lider konumda olan Nio, çığır açan bir işbirliğine imza attı. İşte, bu dev ortaklığın detayları.

ABONE OL
Ocak 15, 2024 11:24
Çinli Otomobil Devleri Ortaklık Kurdu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çinli Otomobil Devleri Nio ve Geely, Elektrikli Araçlarda Çığır Açan Pil Değişim Teknolojisi İçin Güçlerini Birleştiriyor

 Geely ve Nio, Elektrikli Araçlarda Batarya Değişimi İçin Stratejik Bir İttifak Kuruyor

Çin’in önde gelen otomobil devleri Nio ve Geely, Volvo, Zeekr, Polestar gibi markaları bünyesinde bulunduran Geely ile elektrikli araçlarda pil değişim teknolojisi konusunda işbirliği yapma kararı aldı. İmzalanan ortaklık anlaşması, önemli çalışmalara başlama ve batarya değişim istasyonları konusunda çığır açacak projelerin hayata geçirilmesine olanak sağlayacak.

 Nio’nun Yükselişi ve Geely İle Güçlerini Birleştirmesi

Nio, Çin elektrikli araç pazarında hızla yükselerek 8. sıraya yerleşmiş durumda. Bu başarısını Geely ile işbirliği yaparak pekiştirmeye hazırlanan Nio, geçtiğimiz haftalarda Changan Automobile ile yaptığı ortaklıkla da dikkat çekmişti. Bu seferki ortaklık, elektrikli araç sektöründeki liderliklerini pekiştirmeyi amaçlıyor.

Nio’nun Batarya Değişim İstasyonları Avrupa’ya Yayılıyor

Nio, uzun süredir Çin genelinde 2 bin 113 batarya değişim istasyonu ve 1 milyon şarj noktasıyla hizmet veriyor. Bu batarya değişim istasyonları, Çin’den Avrupa’ya doğru yayılarak e-taksilerden kişisel kullanım araçlarına kadar geniş bir kullanıcı kitlesine hizmet sunuyor. Pil değişim istasyonlarının hızlı ve etkili çalışma prensipleri, elektrikli araç kullanıcıları arasında büyük bir talep uyandırıyor.

DİKKAT!
Sanayi Bakanı: Togg, 2025'te Avrupa yollarında olacak

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.