DOLAR 32,3058 0.06%
EURO 34,9313 0.31%
ALTIN 2.392,16-0,01
BITCOIN 1985518-2,37%
İstanbul
20°

KAPALI

04:09

İMSAK'A KALAN SÜRE

Togg kredilerinde faiz oranları yükseltildi
739 okunma

Togg kredilerinde faiz oranları yükseltildi

ABONE OL
Ocak 15, 2024 13:13
Togg kredilerinde faiz oranları yükseltildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

“Merkez Bankası Faiz Artışı, Togg Kredi Oranlarına Yansıdı: Kamu Bankalarında Değişen Faiz Düzenlemesi!”

Merkez Bankası’nın geçtiğimiz hafta faiz artırımına gitmesiyle birlikte tüketici kredilerinde faiz oranlarında artış yaşandı. Kamu bankalarının Togg’a özel uyguladığı faiz oranlarındaki değişiklik dikkat çekiyor.

Kamu Bankalarının Togg Kredi Faiz Oranları Arttı: Detaylar Neler?

Merkez Bankası’nın faiz artışının ardından kamu bankalarının yerli araç Togg için uyguladığı faiz oranları yükseldi. Yüzde 0.99 olan özel faiz oranı, yüzde 1.59’a çıktı. Bu değişiklikle Togg satın almak isteyenler için kredi kullanımı maliyetli hale geldi.

Togg Fiyatları Yeniden Güncellendi: Zam Oranları Ne Kadar?

Nisan ayında satışa sunulan Togg’un fiyatları kısa bir süre önce güncellendi. Temmuz ayında yüzde 27’lik bir artışla karşılaşan elektrikli aracın fiyatları, şu anda 1 milyon 207 bin TL ile 1 milyon 537 bin TL aralığında değişiyor. Zam sonrasında Togg sahibi olmak isteyenler, yüksek faiz oranları nedeniyle ek maliyetle karşılaşıyor.

Kredi Kullanacaklara Ek Maliyet: Toplam Ödeme Ne Kadar Arttı?

Togg satın alacaklar, BDDK kuralları çerçevesinde en fazla yüzde 50’sine kadar ve 36 ay vadeyle kredi kullanabiliyor. Faiz oranındaki artışla birlikte, en ucuz Togg modeli için yapılan hesaplamalara göre 36 ay vadeli kredi kullanımında toplam ödeme 105 bin TL artış gösterdi. Bu durum, Togg alacaklar için ek maliyet anlamına geliyor.

Kredi Faiz Oranlarındaki Artışa Rağmen Togg Kredileri Hala Uygun: Karşılaştırma Nasıl?

DİKKAT!
Dorukta Togg var! 2023'te Türkiye'de en çok satan 10 elektrikli araba

Kamu bankalarının Togg kredi faiz oranlarındaki artışa rağmen, hala piyasadaki genel taşıt kredi faiz oranlarına göre oldukça düşük. Piyasadaki diğer bankalarda taşıt kredisi faiz oranları yüzde 2.65 ila yüzde 3.20 arasında değişirken, kamu bankalarının Togg için uyguladığı faiz oranları hala rekabetçi konumda bulunuyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.