DOLAR 32,4567 0.23%
EURO 34,6508 0.15%
ALTIN 2.389,390,40
BITCOIN 1847484-7,37%
İstanbul
13°

HAFİF YAĞMUR

16:57

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

Bakan Bolat: Yıl sonuna kadar sıfır araç fiyatlarında yüzde 20 düşüş olacak
410 okunma

Bakan Bolat: Yıl sonuna kadar sıfır araç fiyatlarında yüzde 20 düşüş olacak

Bakan Bolat: Yıl sonuna kadar sıfır araç fiyatlarında yüzde 20 düşüş olacak

ABONE OL
Ekim 5, 2023 21:05
Bakan Bolat: Yıl sonuna kadar sıfır araç fiyatlarında yüzde 20 düşüş olacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen ‘İş Dünyası Buluşması’ toplantısına katıldı. ikinci el ve sıfır araç satışlarıyla ilgili konuşan Bakan Bolat, araba almayı düşünenleri sevindirecek bir açıklamada bulundu. Araç fiyatlarının düşmeye başladığını söyleyen Bolat, yıl sonuna kadar sıfır araçların yüzde 20 ucuzlayacağını söyledi.

“İKİNCİ ELDE YÜZDE 15’LİK DÜŞÜŞ VAR”

Prof. Dr. Ömer BOLATOtomotiv dalındaki o büyük çalkantılı süreci birkaç ayda bakanlık olarak büyük ölçüde sona erdirdiklerini belirten Bolat, “İkinci el araç piyasasında yüzde 15’lik düşüş var, sıfır araçlarda yüzde 10-15 kampanyalar başladı. Olması gereken bu, herkes kazansın fakat adil ve rekabetçi kaideler oluşturmak da bizim vazifemiz.

Başka dallarda de gibisi uygulamalar karşı birebir çabayı sarf ediyoruz.” dedi.

“SIFIR ARAÇLARDA YÜZDE 20’LİK DÜŞÜŞ GÖRECEĞİZ”

Bolat kelamlarını şöyle sürdürdü: “Bayiler artık stoklardaki otomobilleri ortaya çıkardı. Bayiler de kampanyalara başladı.

Yıl sonuna kadar sıfır araç satışlarında modellerine ve markalarına nazaran yüzde 10 ila 20 ortasında indirim kampanyaları görmeye başladık, başlayacağız.

Bu piyasaların düzelmesi için rasyonel ve istikrarlı bir biçimde işlemesi için çok uygun. Rekabetçiliği tekrar kazanmış olduk. Rekabetle birlikte fiyat düşüşleri de beraberinde gelecek.

“ADİL BİR PİYASA SİSTEMİ OLUŞTURACAĞIZ”

Bakanlık olarak bu ay içerisinde bin 500 yeni memur alımını gerçekleştireceğiz. Bu arkadaşlarımızı Türkiye’de mevcut kontrol yapan takımlarımızın yanına ek ederek piyasa kontrollerini sıklaştıracağız ve piyasalar olağana dönene kadar da çok sıkı bir formda halkımızın ziyan görmeyeceği rekabetçi adil bir piyasa nizamı oluşturacağız”

DİKKAT!
Makyajlı Porsche 911 Cabrio Sürüş Testi: İşte Yeni Özellikleri ve Performansı

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.