DOLAR 32,9113 0.13%
EURO 35,3070 -0.1%
ALTIN 2.460,690,13
BITCOIN 20243391,35%
İstanbul
26°

AÇIK

03:26

İMSAK'A KALAN SÜRE

Fırsatçılara Geçit Yok: Bakan Bolat’ın Kararlı Adımları

Fırsatçılara Geçit Yok: Bakan Bolat’ın Kararlı Adımları

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, otomotiv piyasasında fırsatçılara karşı savaş açtı. "6 ay 6 bin kilometre" düzenlemesi kapsamında 52 milyon lira ceza kestiklerini belirten Bolat, ikinci el araçları sıfır fiyatından pahalıya satanlara 90 milyon lira ceza uyguladıklarını açıkladı.

ABONE OL
Haziran 19, 2024 11:50
Fırsatçılara Geçit Yok: Bakan Bolat’ın Kararlı Adımları
0

BEĞENDİM

ABONE OL

6 Ay 6 Bin Kilometre Düzenlemesi: 52 Milyon Lira Ceza

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, otomotiv piyasasında fırsatçılara karşı savaş açtı. “6 ay 6 bin kilometre” düzenlemesi kapsamında 52 milyon lira ceza kestiklerini belirten Bolat, ikinci el araçları sıfır fiyatından pahalıya satanlara 90 milyon lira ceza uyguladıklarını açıkladı. Bakan Bolat, “İlave tedbirler almaktan çekinmeyiz, fırsatçılara acımayacağız” diyerek kararlılığını vurguladı.

Haksız Fiyat Artışına Karşı Sert Tedbirler

Bakan Bolat, Kurban Bayramı vesilesiyle yaptığı açıklamada, Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu tarafından bugüne kadar fahiş fiyat artışlarından 286,1 milyon TL, stokçuluktan ise 293,8 milyon TL olmak üzere toplamda 579,9 milyon TL idari para cezası verildiğini belirtti. Bolat, “Vatandaşlarımızın mal ve hizmetlere ulaşmasına engel olan her türlü girişim yakın takibimiz altında” dedi.

Bakan Bolat’ın Kurban Bayramı Mesajı

“Kurban bildiğiniz gibi ‘yakınlaşma’ demektir. Bu bayramda kesilen hayvanlar, Allah’a yakınlaşma amacı taşır. Ayrıca, hac ibadeti ile bütünleşerek evrensel bir boyut kazanır. Hem yerelde hem de evrensel çapta idrak edilen Kurban Bayramı, birlik ve dayanışma duygusunu zirveye taşır. Millet olarak çok şanslı olduğumuzu düşünüyorum. Halkımızın mübarek Kurban Bayramı’nı tebrik ediyor, herkesin güzel bir bayram geçirmesini diliyorum.”

Bakan Bolat, yoğun iş temposu içinde ailesine vakit ayırmaya çalıştığını belirterek, “Bu can bu tende olduğu müddetçe halkımızın hayatını güzelleştirmek için ne yapabileceğimizin gayretinde olacağız” dedi. Uzun yıllar süren MÜSİAD deneyimi ve özel sektördeki 23 yıllık geçmişiyle ülke ekonomisine katkı sunan Bolat, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın projelerini daha da ileriye taşımak için çalıştıklarını söyledi. 2026 hedeflerinde mal ihracatında 302 milyar dolar, hizmet ihracatında 140 milyar dolar seviyesine ulaşmak var.

DİKKAT!
Alpin ilk operasyonuna çıktı: Dünyada büyük yankı uyandırdı!

Fahiş Fiyat Artışı ve Stokçulukla Mücadelede Kararlılık

Bakan Bolat, fahiş fiyat artışı ve stokçuluk cezalarının artırılmasını içeren düzenlemenin yürürlüğe girmesiyle somut sonuçlar almaya başladıklarını belirtti. 81 ilde 85 bin 608 işletme ve 539 bin 782 ürün denetlendiğini söyleyen Bolat, “Gerekmesi halinde adalet ve hakkaniyet duygusu içinde ve hukuk çerçevesinde, gerekli bütün idari adımları atacağız” dedi.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat’ın otomotiv sektöründe fırsatçılara karşı aldığı önlemler, piyasanın daha adil ve dengeli olmasını sağlıyor. Fahiş fiyat artışı ve stokçulukla mücadelede kararlılıkla atılan adımlar, tüketicilerin mağduriyetini azaltmayı hedefliyor. Biz de otomobilhaber.com olarak, bu mücadeleyi yakından takip ediyor ve sizlere en güncel bilgileri sunmaya devam ediyoruz. Bakalım, önümüzdeki dönemde otomotiv piyasasında hangi yenilikler ve düzenlemeler bizi bekliyor?

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.