DOLAR 32,5570 0.27%
EURO 34,7637 0.05%
ALTIN 2.486,040,98
BITCOIN %
İstanbul
°

04:46

İMSAK'A KALAN SÜRE

Zam Paniği Satışları Patlattı: Otomotiv Sektöründe Yeni Rekor
857 okunma

Zam Paniği Satışları Patlattı: Otomotiv Sektöründe Yeni Rekor

Geçtiğimiz günlerde otomotiv sektöründe 'kur' bazlı fiyat artışı yaşanacağı yönündeki haberler üzerine araç satışlarında ciddi artış yaşandı. Otomobil ve hafif ticari araç satışları nisanda yüzde 62,7 artışla 97 bin 679 adete yükseldi.

ABONE OL
Mayıs 4, 2023 12:24
Zam Paniği Satışları Patlattı: Otomotiv Sektöründe Yeni Rekor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Zam Paniği Satışları Patlattı: Otomotiv Sektöründe Yeni Rekor – Otomotiv sektöründe yaşanan zam paniği, araç fiyatlarının yükselmesine ve satışların patlamasına neden oldu. Pandemi sürecinde araçlara olan talebin artması, sıfır araç bulmanın zorlaşması ve ikinci el araç fiyatlarının da yükselmesi sonucu, birçok kişi araç alımını erteledi.

Ancak son dönemde yapılan zamlar, araç almak isteyenleri harekete geçirdi. Birçok marka fiyatlarını artırırken, bu durum satışları da olumlu yönde etkiledi. İkinci el araç fiyatları da artmaya devam ederken, sıfır araçlarda ise stokların tükenmesi sonucu bazı markaların yeni siparişleri 2024 yılına kadar teslim edemeyeceği ifade ediliyor.

Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) verilerine göre, Nisan 2023’de otomobil ve hafif ticari araç toplam satışları bir önceki yılın aynı dönemine göre % 166,5 artış gösterdi. Toplamda 77.095 adet araç satıldı.

Ancak bu satışların çoğunluğunun araç fiyatlarının yükselmesine rağmen gerçekleştiği belirtiliyor. Özellikle Türkiye’de otomobil fiyatlarının yüksek olması, vatandaşların yurt dışından araç getirmesine yönelmesine neden oluyor. Bu da hem yurt dışından araç getirenlerin hem de Türkiye’deki araç satıcılarının işine geliyor.

Okumalısın!  Türkiye otomotiv pazarı Çin markalarının radarında

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.