DOLAR 32,2551 0.02%
EURO 34,8793 0.49%
ALTIN 2.421,951,21
BITCOIN 2004675-0,50%
İstanbul
17°

KAPALI

04:09

İMSAK'A KALAN SÜRE

Xiaomi nin casus fotoğrafları ortaya çıktı!
326 okunma

Xiaomi nin casus fotoğrafları ortaya çıktı!

Xiaomi teknolojik hakimiyetini çeşitlendirdikçe, elektrikli araç dünyasına ilk atılımı da şekillenmeye başlıyor.

ABONE OL
Şubat 10, 2024 10:19
Xiaomi nin casus fotoğrafları ortaya çıktı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Xiaomi teknolojik hakimiyetini çeşitlendirdikçe, elektrikli araç dünyasına ilk atılımı da şekillenmeye başlıyor. Yeni ortaya çıkan casus fotoğraflar, otomobil tutkunlarına ve teknoloji meraklılarına Xiaomi’nin ilk elektrikli sedan modeline dair ilk bakışları sunuyor. Bu yüzden merakla beklenen otomobilin casus fotoğrafları büyük bir ilgiyle karşılandı.

Xiaomi elektrikli sedanı casus fotoğrafçıların hedefinde

Çin sosyal medya platformu Xiaohongshu’dan alınan bu görüntüler, stratejik kamuflajına ve eksik bileşenlerine rağmen modern tasarım ipuçlarıyla zengin bir elektrikli sedanı gösteriyor. Şimdiye kadar gizlilik perdeleriyle örtülen aracın çekilen görüntüleri, zarif bir giriş çıkış için çerçevesiz kapıları ve gelişmişliğin aerodinamik verimlilikle birleştiğini düşündüren gizli kapı kollarını gözler önüne seriyor.

Xiaomi elektrikli sedan casus fotograflari ortaya cikti

Dikkate değer bir özellik, şarj portunun aracın arkasına yerleştirilmesi. Bu karar, muhtemelen pratik tasarım hususları ve kullanıcı rahatlığı nedeniyle alınan bir karar. Kapı hoparlöründe belirgin olan Xiaomi logosu da dikkat çeken detaylar arasında yer alıyor.

Xiaomi elektrikli sedan casus fotograflari ortaya cikti 1

Xiaomi’nin otomotiv tutkusu 30 Mart 2021’de, akıllı telefon devinin otomotiv girişiminin ilk aşamasına 10 milyar RMB (yaklaşık 1,28 milyar Euro) tutarında devasa bir yatırım yaptığını açıklamasıyla resmi olarak kamuoyuna açıklandı. Önümüzdeki on yılda toplam 9 milyar Euro tutarında bir yatırım yapılması öngörülüyor ve bu da Xiaomi’nin otomotiv hedeflerine ciddi bağlılığının sinyalini veriyor.

Xiaomi’nin otomotiv endüstrisi planı Pekin’de önemli bir üretim tesisi kurmayı hedefliyor. Planlar, Yizhuang’da, iki aşamalı geliştirmelerin her birinde 150.000 olmak üzere yılda 300.000 kadar iddalı bir sayıyla araç üretecek şekilde tasarlanmış bir üretim tesisi ile birlikte satış ve araştırma ve geliştirmeyi (Ar-Ge) kapsayan çok işlevli bir genel merkez inşa etmeyi içeriyor.

DİKKAT!
Türkiye'de satılan en ucuz 10 elektrikli araba 2023
Xiaomi elektrikli sedan casus fotograflari ortaya cikti 2

Çin Ulusal Kalkınma ve Reform Komisyonu’ndan onay almasıyla birlikte eylül ayındaki raporlar, Xiaomi’nin elektrikli aracının deneme üretim aşamasına girdiğini ve haftada yaklaşık 50 prototip birimi üreterek ciddi bir artışa işaret ettiğini ileri sürdü. Bu denli hız kazanmış ve gözünü karartmış Xiaomi’nin ilk elektrikli aracını ne zaman görücüye çıkaracağı ise hala merak konusu.

Peki siz bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.