DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
ALTIN 2.392,77-0,15
BITCOIN 20419896,39%
İstanbul
12°

HAFİF YAĞMUR

04:16

İMSAK'A KALAN SÜRE

Türkiye’den Tesla’ya beklenmedik davet!
260 okunma

Türkiye’den Tesla’ya beklenmedik davet!

Tesla, dünya çapında altı farklı fabrikaya (Gigafactory) sahip. Bunlar başlıca Çin, ABD ve Almanya'da bulunuyor.

ABONE OL
Kasım 22, 2023 11:17
Türkiye’den Tesla’ya beklenmedik davet!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tesla, dünya çapında altı farklı fabrikaya (Gigafactory) sahip. Bunlar başlıca Çin, ABD ve Almanya’da bulunuyor. Bir süre önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise Tesla CEO’su Elon Musk ile yaptığı görüşmede yeni fabrikayı Türkiye‘ye kurmasını istemişti. Musk’a yeni davet ise Sakaryalı iş insanlarından geldi.

Tesla Türkiye fabrikası Sakarya’da olur mu?

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Başkanı Akgün Altuğ, Tesla CEO’su Elon Musk’a açık bir çağrıda bulundu. Sakarya ve bölge şehirlerin otomotiv endüstrisinde oldukça güçlü olduğunu ifade eden Altuğ, Toyota’nın 1994’te yaptığı yatırımlardan örnek verdi.

Tesla’nın Türkiye’ye fabrika kurması için Sakarya’dan harika bir davet geldi. Bu videoda, nereye kurulacağı bile belli. SATSO Başkanı Akgün Altuğ’un hayali umarım gerçek olur ?????? pic.twitter.com/GEipGafYgX

— Hakkı Alkan (@hakki_alkan) November 21, 2023

Sakarya’nın ayrıca jeolojik avantajlarına da değindi. Kuzey Marmara Otoyolu’nun şehrin ortasından geçtiğini belirten Başka Altuğ aynı zamanda Karadeniz’e ulaşım sayesinde malların kolayca Karasu Limanı’na transfer edilebieceğini belirtti.

12312313

Elon Musk’a bir sonraki fabrikasını Türkiye’de kurması ve üretim yapması için açık davette bulundu. Ancak görüşme sonrasından konuyla ilgili ikiliden bir açıklama gelmedi.

tesla model 3 ve model y ile satis rekoru kirdi

Öte yandan Elon Musk, Twitter’da yaptığı paylaşımda Tesla’nın Suudi Arabistan ile görüştüğü iddialarını yalanladı. Raporların gerçek olmadığını söyleyen CEO, S. Arabistan’a fabrika açmak için görüşme yapılmadığını ifade etti. Bu durum da Orta Doğu ve Balkanlar’a yönelik fabrikanın Türkiye’de açılma ihtimalini artırıyor.

DİKKAT!
Tesla gerçekten 400 bin lira indirim yaptı mı?

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.