DOLAR 32,5363 0.24%
EURO 34,7587 0.05%
ALTIN 2.493,041,26
BITCOIN 20628034,05%
İstanbul
°

04:46

İMSAK'A KALAN SÜRE

Tesla yapay zekası at arabasını algılayamadı, tır olarak gösterdi
712 okunma

Tesla yapay zekası at arabasını algılayamadı, tır olarak gösterdi

Tesla'nın Full Self Driving yazılımının beta sürümüyle yapılan bir sürüşte at arabası bir tır olarak algılandı. Tesla, daha sonra at arabasını bir kamyonet olarak gördü. Son olarak aracın dokunmatik ekranında at arabası, tırın arkasından bir insan yürüyor gibi göründü.

ABONE OL
Nisan 26, 2023 19:18
Tesla yapay zekası at arabasını algılayamadı, tır olarak gösterdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tesla’nın gösterge panelinde at arabasının ‘tır’ olarak algılanması sosyal medyada en çok konuşulanlar arasına girdi. Paylaşımlarda Tesla’nın Full Self Driving yazılımının beta sürümüyle yapılan bir sürüşte, aracın önünde seyreden at arabası bir tır olarak algılandığı anlatıldı.

Tesla, at arabasını önce tır daha sonra bir kamyonet olarak algıladı. Haberin Devamı Aracın ekranında at arabası dışında birçok seçenek göründü Tesla’nın at arabasını algılamaya çalıştığı anlar, araç sürücüsünün kamerasına yansıdı.

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde at arabasını önce bir tır, ardından bir kamyonet, üzerine doğru gelen bir tır ve hatta arkasında bir insanın yürüdüğü bir tır olarak algıladığı görüldü.

Şirket, yaşanan bu hata ile ilgili henüz herhangi bir açıklama yapmazken, daha önce de Tesla’nın yapay zekası birçok viral olan görüntüler oluşmasına neden olmuştu. Bu hatalardan en çok viral olanlardan bir tanesi ise Tesla aracın mezarlıktan geçerken orada insan olmamasına rağmen etrafta insanları algılamasıydı.

Okumalısın!  Türkiye'de satılan elektrikli araçlar ve yeni fiyatları

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.