DOLAR 32,5975 0.37%
EURO 34,7974 0.17%
ALTIN 2.496,240,49
BITCOIN 20989545,19%
İstanbul
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Tesla ABD’deki Tüm Otomobillerinin Fiyatlarında İndirim Yaptı, Türkiye Fiyatlarına da Yansıyacak mı?
726 okunma

Tesla ABD’deki Tüm Otomobillerinin Fiyatlarında İndirim Yaptı, Türkiye Fiyatlarına da Yansıyacak mı?

ABONE OL
Nisan 13, 2023 11:59
Tesla ABD’deki Tüm Otomobillerinin Fiyatlarında İndirim Yaptı, Türkiye Fiyatlarına da Yansıyacak mı?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tesla, ABD’deki tüm otomobil modellerinde beşinci kez indirime gitti. %2 ile %6 arasında değişen fiyat düşüşleri, Elon Musk’ın ulaşılabilirliği ve talebi artırmak için fiyatlara odaklanacaklarını söylemesinin ardından gerçekleşti.

Ancak, Türkiye’de satılmaya başlayan Model Y’nin ABD fiyatlarındaki indirim, ülkemizi etkilemeyecek gibi görünüyor. Tesla’nın indirim kararı, kârlılık açısından zarar verebileceği endişelerine rağmen şirketin büyüme stratejisiyle uyumlu bir hamle olarak değerlendiriliyor.

Model S ve Model X, 5 bin dolara kadar indirimle en çok etkilenen modeller oldu. Model Y’nin uzun menzil ve performans paketleri ise 2 bin dolar fiyat düşüşü yaşadı.

Ayrıca, yeni bir Model Y varyantı da duyuruldu ve fiyatı 49.990 dolardan başlıyor.

Tesla, ABD’de tüm otomobillerinin fiyatlarına indirim yaptı.

resim 2

Şirketin Ocak 2023’ten bu yana yaptığı beşinci indirim olan bu fiyat düşüşleri, %2 ile %6 arasında değişmektedir. Bu fiyat indirimleriyle Tesla, satışları artırmayı hedeflemektedir.

Model S ve Model X otomobilleri, indirimlerden en çok yararlanan modeller oldu. Buna göre her ikisinde de 5 bin dolarlık indirim yapıldı. Model S 86 bin 600 dolara düşerken Model X ise 96 bin 600 dolar seviyelerine geriledi. Model 3’ün fiyatı ise 1000 dolarlık bir indirimle 43 bin 600 seviyelerine geriledi.

Ülkemizde satılmaya başlayan Model Y’nin hem uzun menzil (Long Range) hem de performans paketlerinin ABD ücretlerinde ise 2 bin dolar fiyat düşüşü yaşandı. Bu araçların fiyatı sırasıyla 54.630 ve 58.630’a geriledi. Ayrıca şirket, bu iki paket dışında ismine sahip standart yeni bir model de duyurdu. Sadece “Model Y” olarak adlandırılan bu varyantın fiyatı ise 49.990 dolardan başlıyor.

Bu indirimlerin Türkiye fiyatlarına yansıması ise henüz bilinmiyor. Ancak Model Y, Türkiye’ye ABD’den değil Avrupa’dan geliyor ve siteyi incelediğimizde herhangi bir fiyat değişikliği görünmüyor. Bu nedenle, Türkiye’deki Tesla fiyatlarına bir indirim gelmesi beklenmemektedir.

Okumalısın!  Sakarya'dan 10 ayda 170 bin araç ihraç edildi

Tesla, elektrikli araçlarının fiyatlarında düzenli olarak değişiklikler yapmaktadır. Bu değişiklikler arasında fiyat artışları da bulunmaktadır. Ancak bu kez şirket, fiyatlarını düşürerek satışları artırmayı hedefliyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.