DOLAR 32,5669 0.08%
EURO 35,0127 0.47%
ALTIN 2.430,130,30
BITCOIN 2095457-3,80%
İstanbul
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Porsche Logosu Yenilendi: İşte Yeni Logo ve Değişiklikler
1142 okunma

Porsche Logosu Yenilendi: İşte Yeni Logo ve Değişiklikler

Porsche, arabalarda kullandığı logoyu değiştirdiğini duyurdu. Eskisine kıyasla çok ufak farklılıklar içeren yeni logo, sonbahar itibarıyla araçlardaki yerini alacak.

ABONE OL
Haziran 2, 2023 11:32
Porsche Logosu Yenilendi: İşte Yeni Logo ve Değişiklikler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Alman lüks otomobil üreticisi Porsche, arabalarda kullanılan logosunu yenilediğini duyurdu. Yeni logo, sonbahar itibarıyla araçlarda yerini alacak. Porsche’nin logosunda yapılan değişiklikler ise oldukça küçük ve göze pek çarpmıyor.

Karşınızda Porsche’nin yeni logosu

Porsche yeni logo

Porsche, 1930’lu yıllardan bu yana logoda değişiklikler yapmayı sürdürüyor. Ancak her seferinde logo üzerinde yalnızca küçük dokunuşlar yapıyor. Yeni logoyla birlikte eski logo arasındaki farkları görelim.

Eski logo, kabartmalı bir tasarıma sahipti. Ancak yeni logo, kırmızı renkli alanlara petek dokusu eklenerek tasarlandı. Geri kalan kısım ise pürüzsüz bir hale getirildi. Bu değişikliklerle sınırlı olan yeni logo, aslında büyük bir değişime işaret etmiyor.

Mevcut logoya yakından bakalım.

Porsche eski logo

Porsche, eski logosunda kabartmalı dokusu olan bir tasarım benimsiyordu. Yeni logoda böyle bir şey yok. Bunun yerine kırmızı renkli alanlara petek dokusu eklendi. Logonun geri kalan kısmı ise metal fırçalama işlemi ile pürüzsüz bir hale büründürüldü. İşte tasarımdaki değişiklikler sadece bunlardan ibaret. Başka bir değişiklik yok.

Porsche’nin geçmişte kullandığı tüm logoları inceleyebilirsiniz. Eğer yeni logo yerine geçmiş logolardan birini aracınızda kullanmak isterseniz, Porsche Classic aracılığıyla sipariş verebilirsiniz.

Porsche’nin logo değişikliğini şimdi yapmasının özel bir sebebi var. Şirketin trafiğe çıkış izni alan ilk otomobili “356 “No.1″ Roadster” 8 Haziran 1948’de piyasaya sürülmüştü. Şirket, bu olayın 75. yıl dönümünü kutlayacak ve logo değişikliği de bu özel etkinlikten birkaç gün önce duyurulmuş oldu.

Porsche’nin yenilenen logosu otomobilseverler arasında heyecan yarattı. Sonbaharda piyasaya sürülecek araçlarla birlikte, yeni logo da karşımıza çıkacak. Küçük değişikliklerle yapılan bu yenilik, Porsche’nin marka kimliğini güncel tutmaya devam ettiğini gösteriyor.

Porsche’nin bugüne kadar kullandığı tüm logoları aşağıdan inceleyebilirsiniz

Porsche logo
Okumalısın!  Elektrikli araçlarda Bakım İhtiyaçları: Püf Noktaları

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.