DOLAR 32,4519 0.21%
EURO 34,6536 0.16%
ALTIN 2.383,040,14
BITCOIN 1847697-7,80%
İstanbul
13°

HAFİF YAĞMUR

13:06

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Nippon Steel Toyota’ya açtığı 133 milyon dolarlık patent davasını geri çekti
369 okunma

Nippon Steel Toyota’ya açtığı 133 milyon dolarlık patent davasını geri çekti

Nippon Steel Corporation, elektrikli araç geliştirme ve karbon nötr hedeflerinin karmaşıklığını vurgulayan yeni bir değişiklikle Toyota Motor Corp. aleyhine açtığı patent ihlali davasını geri çekti.

ABONE OL
Kasım 2, 2023 10:05
Nippon Steel Toyota’ya açtığı 133 milyon dolarlık patent davasını geri çekti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Nippon Steel Corporation, elektrikli araç geliştirme ve karbon nötr hedeflerinin karmaşıklığını vurgulayan yeni bir değişiklikle Toyota Motor Corp. aleyhine açtığı patent ihlali davasını geri çekti. Karar, bu tür iç anlaşmazlıkların Japonya’nın rekabet gücüne verebileceği potansiyel zararın altını çiziyor.

İlk olarak Ekim 2021’de Tokyo Bölge Mahkemesi’nde açılan davada 20 milyar yen (133 milyon dolar) tazminat talep edilmişti. Toyota, Baosteel olarak da bilinen Baoshan Iron & Steel Co. tarafından üretilen çelik sacları içeren elektrikli motor teknolojisini kullanmakla suçlandı.

Ancak Nippon Steel’in, aynı patent ihlali suçlamalarıyla karşı karşıya olan Çinli Baoshan Iron & Steel Co. ile arasındaki hukuki çekişme devam ediyor. Devam eden bu anlaşmazlık, hızla gelişen elektrikli araç sektöründe fikri mülkiyet haklarını çevreleyen küresel gerilimlerin altını çiziyor.

Japonya’nın en büyük otomobil üreticisi Toyota’ya karşı geri çekilen dava, iç anlaşmazlıkların ulusal rekabet gücü ve faydalı ortaklıklar üzerindeki etkisinin bir yansıması olarak görüldü. Sektör genelinde karbon nötrlüğüne hızlı bir geçiş yaşanırken, bu tür yasal mücadeleler teknolojik ilerlemeleri ve işbirliği çabalarını potansiyel olarak engelleyebilir.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

DİKKAT!
Ferrari Portofino M ile 370 km/s sürat denemesi

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.