DOLAR 32,4546 0.1%
EURO 34,6072 -0.01%
ALTIN 2.386,200,27
BITCOIN 1966030-4,96%
İstanbul
14°

KAPALI

04:16

İMSAK'A KALAN SÜRE

Lexus RZ, Euro NCAP testlerinde 5 yıldız aldı
589 okunma

Lexus RZ, Euro NCAP testlerinde 5 yıldız aldı

ABONE OL
Eylül 17, 2023 22:11
Lexus RZ, Euro NCAP testlerinde 5 yıldız aldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Avrupa pazarındaki arabaların güvenlik ve performans değerlendirmeleri için 1977 yılında kurulan bağımsız kurum Euro NCAP, yaptığı testler sonucunda arabaları derecelendiriyor.

Premium üreticisi Lexus’un büsbütün yeni modeli RZ, bağımsız araç güvenliği test kuruluşu Euro NCAP tarafından test edildi.

Türkiye’de 2023’ün son çeyreğinde satışa sunulacak elektrikli RZ; yapılan testler sonucunda 5 yıldız almayı başardı.

Tüm kategorilerde yüksek puan aldı

Açıklanan çarpışma testi sonuçlarına nazaran Lexus’un tam elektrikli modeli RZ, yetişkin yolcu müdafaasında yüzde 87; çocuk yolcu muhafazasında yüzde 87; yayalar üzere başka yol kullanıcıları müdafaasında yüzde 84 ve güvenlik asistanları performansında yüzde 81’lik bir muvaffakiyet oranı elde etti.

lexus rz euro ncap testlerinde 5 yildiz

Lexus RZ Euro NCAP çarpışma testi

Bununla birlikte RZ, Euro NCAP’in son 2023 standartlarına nazaran “Çocuk Algılama” teknolojisiyle de ödüllendirilen birinci araç oldu.

Bu teknoloji, ön koltukta yahut art koltukta, araçtan inerken bir çocuğun yahut bebeğin bırakılma muhtemelliğine karşı ihtar yaparak, bilhassa sıcak havalarda hayat kurtaran bir teknoloji olarak öne çıkıyor.

5 yıldız almak zorlaştı

Euro NCAP, faal ve pasif araç güvenliği test protokolünü güncelledi. Artık arabaların Euro NCAP’ten beş yıldız alabilmesi için kimi yeni kriterleri karşılamaları gerekiyor.

İlk olarak bir arabanın elektrikli camlarının ve kapılarının suya batma üzere durumlarda da en azından araçtaki bireylerin kaçabilmesine yetecek bir müddet çalışabilmesi gerekecek.

lexus rz euro ncap testlerinde 5 yildiz

Lexus RZ

Beş yıldız için gerekli olan bir başka özellik de yolcu algılama sistemi. Bu sistem, araçta çocuk olması halinde kamera yahut sensörlerle bunu tespit edip sürücüyü yahut acil servisi bilgilendirmekle vazifeli.

DİKKAT!
İkinci el online otoda ağustosta en çok satılan markalar ve modeller

Euro NCAP’in getirdiği başka bir yeni kural ise Otonom Acil Durum Fren Sistemi (AEB) ile ilgili. Bir arabanın beş yıldız ile derecelendirilebilmesi için artık AEB’nin yolda yahut hareket esnasında motosikletlileri algılayıp reaksiyon vermesi gerekiyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.