DOLAR 32,4364 0.11%
EURO 34,7594 0.09%
ALTIN 2.382,620,12
BITCOIN 1954566-5,96%
İstanbul
14°

KAPALI

13:06

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

İki Alman devinde iş çıkarmalar başlıyor
342 okunma

İki Alman devinde iş çıkarmalar başlıyor

Alman lastik ve otomobil parçaları üreticisi Continental, 2025'ten itibaren yılda 400 milyon avro tasarruf etme planı kapsamında otomotiv bölümünde binlerce kişiyi işten çıkaracağını duyurdu.

ABONE OL
Kasım 14, 2023 12:48
İki Alman devinde iş çıkarmalar başlıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Alman lastik ve otomobil parçaları üreticisi Continental, 2025’ten itibaren yılda 400 milyon avro tasarruf etme planı kapsamında otomotiv bölümünde binlerce kişiyi işten çıkaracağını duyurdu.

Continental’den yapılan açıklamada, şirketin 2025’ten itibaren maliyetlerden yılda 400 milyon avro tasarruf yapma planı yaptığı belirtildi.

Bunu başarmak için şirketin işten çıkarma dahil tüm birimler ve tüm düzeyleri kapsayan geniş bir yelpazede önlemler geliştirdiği ifade edilen açıklamada, işten çıkarmaların tam sayısının henüz belli olmadığı vurgulandı.

Continental otomotiv bölümünden sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Philipp von Hirschheydt, konuya ilişkin değerlendirmesinde, önlemlerin otomotiv sektörünün rekabet gücünü güçlendirmek için önemli olduğunu vurgulayarak, “Bu nedenle verimliliği ve etkinliği önemli ölçüde artırmak için satıştan araştırma ve geliştirmeye, üretime kadar tüm fonksiyon ve süreçlere açık fikirlilikle bakıyoruz.” ifadesini kullandı.

ALMAN BASINI: 5 BİN 500 CİVARINDA OLABİLİR

Alman basınında yer alan haberlerde ise Continental’in otomotiv bölümünde planlanan işten çıkarmaların sayısının 5 bin 500 civarında olabileceği ve bunların 1.100’den fazlasının şirketin Almanya’daki 30 lokasyonunda olacağı iddia edildi.

Grup, 2022 sonu itibarıyla 57 ülkede 200 bin kişiye istihdam sağlıyor.

VOLKSWAGEN ÇALIŞAN MALİYETİNİ YÜZDE 20 AZALTMAYI PLANLIYOR

Alman otomobil üreticisi Volkswagen’in 2026’ya kadar 10 milyar avro tutarında tasarruf ve maliyet azaltma önlemlerinin bir parçası olarak idari personel istihdamında kesintiye gidebileceği belirtildi.

Alman ekonomi gazetesi Handelsblatt gazetesinin, Volkswagen markasının yöneticisi Thomas Schaefer ile insan kaynakları direktörü arasındaki kurum içi VW podcastine dayandırdığı haberinde, Volkswagen Group’un, personel maliyetlerini 2026’ya kadar 5’te 1 oranında azaltmayı planladığı aktarıldı.

DİKKAT!
Sedan versiyona elveda! 2024 Volkswagen Passat tanıtıldı

Volkswagen’in hem marka hem de Volkswagen Group personeli dahil olmak üzere yaklaşık 40 bin idari personel istihdam ettiğinin belirtildiği haberde, milyarlarca avroluk tasarruf konusunda çalışma konseyi ile görüşmelerin devam ettiği ifade edildi.

Haberde, söz konusu görüşmelerin Ekim 2023’de başladığı hatırlatılarak, Volkswagen Group’ta, ana Volkswagen markasına yönelik performans programıyla ilgili müzakerelerin gelecek yıla kadar uzayabileceği belirtildi.

Volkswagen, karlılığı artırmak için Haziran 2023’te bir program açıklamıştı.

Volkswagen Group, 19 Avrupa ülkesinde, Amerika, Asya ve Afrika’da 10 ülkede 115 üretim tesisiyle yaklaşık 676 bin kişiye istihdam sağlıyor.

Öte yandan, otomotiv sektörü temsilcileri, son dönemde kapsamlı bir teknolojik dönüşüm içinde olan Alman otomotiv şirketlerinin sera gazı emisyon kısıtlamalarından, Çin ve ABD’den gelen rekabetten olumsuz etkilendiğini belirtiyor.

Alman otomotiv şirketlerinin dizel araçlarda emisyon hilesi yapması, dizel araç satışlarına büyük darbe vurmuş ve Alman şirketlere olan güveni derinden sarsmıştı.

Ayrıca, son yıllarda otomobil endüstrisinde çığır açan teknolojilerin Çin ve ABD’den gelmesi Almanya kamuoyunda tartışma konusu olmaya devam ediyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.