DOLAR 32,5890 0.22%
EURO 34,7872 0.34%
ALTIN 2.412,35-0,83
BITCOIN 21588640,35%
İstanbul
°

13:08

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Formula 1 neden kadın pilot yok?
1607 okunma

Formula 1 neden kadın pilot yok?

Motorsporlarının zirvesi olarak gösterilen Formula 1’de sürücüler belli bir cinsiyetten olmak zorunda değil ancak tarihte çok az kadın, bir Formula 1 aracının direksiyonuna geçebildi. Peki neden gridde hiç kadın sürücü yok?

ABONE OL
Mayıs 8, 2023 09:33
Formula 1 neden kadın pilot yok?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Formula 1 neden kadın pilot yok? F1 tarihi boyunca kaç kadın pilot yarıştı?

Formula 1 dünya çapında en popüler motorsporlarından biridir ve yarış pistlerinde pek çok ünlü sürücü görmekteyiz. Ancak bu sürücülerin büyük çoğunluğu erkeklerden oluşuyor. Peki, Formula 1 neden kadın pilot yok?

F1 tarihi boyunca yalnızca birkaç kadın sürücü bu spor dalında yer almıştır. Bu sürücüler arasında Lella Lombardi, Maria Teresa de Filippis, Divina Galica ve Giovanna Amati gibi isimler yer almaktadır. Ancak, bu kadın sürücülerin hiçbiri yarışlarda başarı elde edememiştir.

Formula 1’de kadın pilotlara neden daha az fırsat veriliyor?

Formula 1’de kadın sürücülerin yer almamasının en önemli sebeplerinden biri, bu spor dalındaki yarışlara katılmaları için gereken maddi kaynakların yüksek olmasıdır. Ayrıca, F1 takımları genellikle tecrübeli ve erkek sürücülerle çalışmayı tercih etmektedir. Bunun yanı sıra, F1 yarışları fiziksel açıdan oldukça zorlu olduğu için kadın sürücülerin fiziksel olarak yeterli olmadığı düşünülebilir.

Formula 1’de kadın pilotların geleceği ne olacak?

Formula 1 yönetimi, son yıllarda kadın sürücülere daha fazla fırsat vermek amacıyla çeşitli projeler başlatmıştır. Bu projeler arasında W Series, Dare to be Different gibi programlar yer almaktadır. Ayrıca, son yıllarda kadın sürücülerin F1 takımlarında test sürüşleri yapmasına izin verilmektedir. Bu sayede, önümüzdeki yıllarda kadın sürücülerin F1 yarışlarında daha sık yer alabileceği düşünülmektedir.

Lella Lombardi

image 8

Maria Teresa

image 9

Filippis

image 10 1

Divina Galica

image 11

Giovanna Amati

image 12
Okumalısın!  Ferrari F1 Efsanesi Michael Schumacher'in Şehri Yıkılmak Üzere

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.