DOLAR 32,4850 -0.19%
EURO 34,9653 0.32%
ALTIN 2.434,630,49
BITCOIN 2094474-0,10%
İstanbul
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ford Pro Electric SuperVan’ı tanıttı.
698 okunma

Ford Pro Electric SuperVan’ı tanıttı.

ABONE OL
Nisan 6, 2023 11:03
Ford Pro Electric SuperVan’ı tanıttı.
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ford, yeni bir tamamen elektrikli araç modeli olan Ford Pro Electric SuperVan’ı tanıttı. Araç, Ford’un 1971 model Supervan’dan gelen genleri ile tasarlanmış olup, dört adet elektrik motoru ile tam 2 bin beygir güç üretebiliyor.

Sıvı soğutmalı 50-kWh pil paketi sayesinde 45 dakikada hızlı şarj edilebilen aracın menzil değeri belirtilmemiş olsa da, 0’dan 100 km/s hıza sadece 2 saniyenin altında çıkabiliyor. Aerodinamik gövdesi sayesinde yüksek performans sergileyen araç, satışa sunulmayacak ancak firmanın gelecekteki “sportif” elektrikli otomobilleri için önemli veriler elde etmesine yardımcı olacak.

Ford Pro Electric SuperVan, Ford tarafından özel olarak tasarlanmış bir elektrikli araçtır. Araç, 1971 Ford Supervan’ın genleriyle tasarlanmış olup “Levent Tuna” tarafından imzalanmıştır. “Şimdiye Kadarki En Hızlı Transit” mottosuyla tanıtılan araç, dört adet elektrik motoruyla tam 2 bin beygir güç üretebiliyor ve sıvı soğutmalı 50-kWh pil paketi ile donatılmıştır.

ford pro electric transit supervan1

Araç, yüksek performanslı bir pist aracı gibi tasarlanmıştır ve aerodinamik gövdesiyle pist üstü sürüş performansı gerçekten çok yüksek seviyededir. Hızlandırma performansı da oldukça etkileyicidir. 0’dan 100 km/s hıza sadece 2 saniyenin altında çıkabilen araç, yüksek menzil hedeflenmediğinden bir menzil değeri verilmemiştir.

Ford, bu tarz özel araçlar sayesinde gelecekte üreteceği “sportif” elektrikli otomobilleri için önemli veriler elde ediyor. Ancak, Pro Electric SuperVan gibi özel araçlar satışa sunulmuyor ve genellikle sadece etkinliklerde sergileniyor.

Okumalısın!  Ford'un elektrikli araç birimi 3. çeyrekte zarar etti

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.