Elektrikli otomobiller, içten yanmalı modellere göre enerji depolamak için daha uzun süre şarj olma ihtiyacıyla bilinirken, Zeekr bu durumu değiştirmeye hazırlanıyor.
Çinli Zeekr markası, 2025 Zeekr 007 sedan modeli ile şarj süresinde adeta devrim yaratıyor. Bu yeni model, 10 dakikada %80 şarj kapasitesine ulaşabiliyor!
Zeekr’ın geliştirdiği ikinci nesil Golden Battery paketi sayesinde, lityum demir fosfat bataryanın şarj hızı 4.5C’den 5.5C’ye çıkarıldı. Bu da demek oluyor ki, şarj süresi yüzde 10’dan yüzde 80’e sadece 10.5 dakikada tamamlanıyor. İlk nesil bataryaya göre 4.5 dakika daha hızlı olan bu yeni teknoloji, Zeekr’ın iddiasına göre dünyanın en hızlı şarj olan seri üretim bataryası unvanını kazanıyor.
Elektrikli araçların şarj süreleriyle ilgili sıkıntılar, bu tür yeniliklerle tarih olmaya doğru gidiyor. Zeekr’ın bu hamlesi, elektrikli araçları tercih edenler için büyük bir kolaylık sağlayacak. Bu tür gelişmelerle, elektrikli otomobillerin geleceği çok daha parlak görünüyor. Otomobilhaber.com olarak bu yenilikleri sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz.
GÜNCEL
26 gün önceGÜNCEL
26 gün önceGÜNCEL
27 gün önceBİLGİ REHBERİ
28 gün önceGÜNCEL
13 Ocak 2025ELEKTRİKLİ OTOMOBİL
13 Ocak 2025MARKALAR
13 Ocak 2025Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.