Fotoğrafta gördüğünüz, elektrikli bir otomobilin altında yer alan bataryanın üretimi için inanılmaz miktarda kaynak gerekiyor. Bu pil, arabanın altındaki tüm alanı kaplıyor ve üretimi için lityum, kobalt, nikel ve bakır gibi minerallerin çıkarılması gerekiyor. İşte bu pilin üretimi için gerekli olanlar:
Bunları elde etmek için toplamda 250 ton toprağı taşımak gerekiyor. Ayrıca, bu pilin üretimi için:
Caterpillar marka iş makineleri, temel minerallerin çıkarılması amacıyla hafriyat işlerinde 12 saatte 264 litre mazot tüketiyor. Sonuç olarak, sıfır CO2 emisyonlu ortalama 10 yıllık ömre sahip bir otomobil pili üretiliyor. Ancak, sadece bir adet elektrikli araç üretirken 22 ile 24 ton CO2 doğaya salınıyor. Bu, 2000cc benzinli ya da dizel bir otomobilin normal kullanımda 35 yılda salacağı CO2 miktarına denk geliyor.
Elektrikli otomobiller, dünyaya dayatılmaya çalışılan karbon ayak izi sömürgeciliğinde tamamen bir aldatmaca olabilir mi? Küresel güçler, çevreyi koruma maskesi altında, gelişmemiş ve tam bağımsız olmayan ülkeleri sömürmek için karbon ayak izi tezgahını kurmuş olabilirler.
Elektrikli araçların üretim sürecinin arka planına bakıldığında, aslında ne kadar büyük bir kaynak tüketimi ve çevreye salınan CO2 olduğunu görmek şok edici. Elektrikli araçların gerçekten ne kadar çevreci olduğunu sorgulamak gerekiyor. Otomobilhaber.com olarak, bu tür konuları derinlemesine incelemeye ve siz değerli okuyucularımıza en doğru bilgiyi aktarmaya devam edeceğiz. Elektrikli araçların gelecekteki etkilerini yakından takip edeceğiz ve gelişmeleri sizlerle paylaşacağız.
GÜNCEL
16 gün önceGÜNCEL
04 Aralık 2024ELEKTRİKLİ OTOMOBİL
04 Aralık 2024ELEKTRİKLİ OTOMOBİL
04 Aralık 2024MARKALAR
04 Aralık 2024BİLGİ REHBERİ
04 Aralık 2024BİLGİ REHBERİ
04 Aralık 2024Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.