DOLAR 32,4400 -0.03%
EURO 34,8627 0.23%
ALTIN 2.438,09-0,01
BITCOIN 2043306-1,39%
İstanbul
13°

PARÇALI BULUTLU

02:00

YATSI'YA KALAN SÜRE

Dünyanın en büyüğü: BYD, Türkiye’ye geldi!
494 okunma

Dünyanın en büyüğü: BYD, Türkiye’ye geldi!

Dünyanın en büyüğü: BYD, Türkiye'ye geldi!

ABONE OL
Ekim 5, 2023 00:13
Dünyanın en büyüğü: BYD, Türkiye’ye geldi!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Birkaç yıl öncesine kadar elektrikli araba dendiği vakit akıllara birinci olarak Tesla geliyordu. Çünkü bu pazarın hem öncüsü hem de en çok satanıydı. Ancak Çinli otomotiv şirketleri büyük bir atılım yaparak sırf Asya pazarındaki satışıyla Tesla ve öteki markaların dünyadaki satışlarını geride bıraktı. O denli ki BMW CEO’su Oliver Zipse, “Onlarla rekabet imkansız” diyerek BYD’nin ne kadar büyük bir oyun değiştirici olduğuna dikkat çekti. Bugün ise BYD Türkiye pazarına giriş yaptı. İşte detaylar…

Dünyanın en büyüğü: BYD, Türkiye’ye geldi!

2022’de dünyanın en çok satılan elektrikli araç markası unvanına sahip olan BYD, 2023’ün birinci yarısında da bu muvaffakiyetini sürdürerek isminden kelam ettirmeye devam ediyor. 5 milyonuncu yeni güç aracını (NEV) geçtiğimiz günlerde banttan indiren BYD, dünyada bu adede birinci ulaşan üretici olarak değerli bir kilometre taşına daha imza atmayı başardı.

BYD Türkiye Genel Müdürü İsmail Ergün ve BYD’yi Türkiye’ye getiren ALJ Holding’in CEO’su Ali Haydar Öztürk ile beraberiz. Ülkemizde elektrikli arabaların sayısının artması, sürdürülebilir geleceğimiz için değerli. Atılan her adımı takip edip tecrübelerimi paylaşmaya devam???????? pic.twitter.com/2wzpTvGcPX

— Hakkı Alkan (@hakki_alkan) September 29, 2023

Geniş elektrikli eser gamı, premium tasarımı ve öncü batarya teknolojileriyle bir dünya devi olan BYD, Türkiye pazarına güçlü bir giriş yapmaya hazırlanıyor. Türkiye yapılanmasının başına ise tüm operasyonlardan sorumlu Genel Müdür unvanıyla otomotiv dünyasının tecrübeli ismi İsmail Ergun getirildi.

BYDhttps://shiftdelete.net/byd-atto-3-ilk-karsilasma

Her ne kadar Türkiye’de rekabeti dengeleyebilmek ve tabiri caizse öbür markaların ezilip piyasadan silinmesini önlemek için Çin’den gelen elektrikli arabalara ek yüzde 40 vergi uygulanıyor olsa da BYD yeniden de rakiplerinden uygun fiyata daha fazlasını sunmaya devam edecek.

Bugün, şirketin Türkiye’deki distribütörlük mutabakatlarını yaptığını öğrendik. Fiyatların da yakın vakitte açıklanması bekleniyor. Buna ek olarak önümüzdeki 2 ay için toplamda 1.500 adet araba satışı yapmayı planladıkları söyleniyor. Alışılmış Türkiye’deki talebi birebir gördüklerinde bu sayıyı en az on katına çıkaracaklardır.

Ve BYD, Türk topraklarında. pic.twitter.com/UpnLyfdvsE

— Hakkı Alkan (@hakki_alkan) September 29, 2023

Kaynak: Shiftdelete / Araba
DİKKAT!
Eurorepar Car Service 100 Bininci Müşterisini Ağırladı!

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.