DOLAR 32,5778 0.27%
EURO 34,9781 -0.01%
ALTIN 2.445,790,41
BITCOIN 21024930,52%
İstanbul
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Deprem bahanesiyle kasko yapmayan şirketlere uyarı…
798 okunma

Deprem bahanesiyle kasko yapmayan şirketlere uyarı…

Böyle bir durumla karşılaşanların Hazine ve Maliye Bakanlığına ya da CİMER'e şikayette bulunması gerektiğini vurgulayan Şahin, şu değerlendirmede bulundu:

ABONE OL
Ocak 12, 2024 23:25
Deprem bahanesiyle kasko yapmayan şirketlere uyarı…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

“Deprem Bahanesiyle Kasko Yapmayan Şirketlere Tüketiciler Birliği’nden Uyarı”

Otomobilhaber.com – 11 Şubat 2024

1. “Tüketiciler Birliği’nden Sigorta Şirketlerine Kasko Uyarısı”

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, depremden etkilenen 11 il dışında araç ve ev kaskosu yaptırmak isteyen vatandaşların bazı sigorta şirketleri tarafından “deprem riski” bahanesiyle geri çevrildiğini belirtti. Şahin, bu uygulamaların CİMER’e şikayet edilmesi gerektiğini vurguladı.

2. “Kasko Reddi: Deprem Riski Bahanesine Hukuki Çözüm Aranıyor”

Sigorta firmalarının, depremden etkilenmeyen illerde deprem riski bahanesiyle kasko başvurularını reddetmesine karşı Tüketiciler Birliği, hukuki düzenlemelerin ve Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun’un bu duruma izin vermediğini savunuyor. Şahin, yaşanan mağduriyetlerin şikayet edilmesi gerektiğini ifade etti.

3. “Tüketiciler Haklarını Bilsin: Hazine ve Maliye Bakanlığı Yapılan Şikayetleri İnceleyecek”

Tüketicilerin, kasko reddi durumunda şikayetlerini Hazine ve Maliye Bakanlığı’na veya CİMER’e iletmeleri gerektiğini vurgulayan Şahin, bu şekilde sürecin belgelendiğinde olası mağduriyetlerin tazmin edilebileceğini, satıcıların ise ceza alabileceğini belirtti. Tüketicilere haklarını bilmeleri ve gerekli adımları atmaları çağrısında bulundu.

DASK sigortasını yaptıracaklara da uyarıda bulunan Şahin, şöyle dedi:

“Sigorta şirketleriyle görüştüğümüzde tüketicilerin bu konuda bir şeyi eksik yaptığının farkına vardık. Prim yüksek çıkmasın diye metrekarenin düşürülmesini kabul eden tüketicilerin olduğunu duyduk. Örneğin 150 metrekare evde oturan bir vatandaş pirim düşük çıksın diye evine 50 metrekare diyor. Ama olası bir yıkımda da 50 metrekarelik ödeme alacağını bilmesi gerekiyor. Sigorta şirketleri yıkımın söz konusu olduğu bölgelerde metrekare başına düşen inşaat maliyetinden geri ödeme yapıyor. Örneğin 150 metrekare bir evin inşaat maliyeti 400 bin lira, piyasa değeri ise 1 milyon lira. Sigorta şirketi tüketiciye inşaat maliyetini geri ödüyor. Bu konuda Hazine ve Maliye Bakanlığının müdahale yetkisi var. Ödemeyi piyasa değeri üzerinden ödettirebilir. Onu da önümüzdeki günlerde göreceğiz.”

Okumalısın!  Honda'nın iki tekerlekli elektrikli aracı EM1e Türkiye de

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.