DOLAR 32,4089 0.01%
EURO 34,8249 -0.05%
ALTIN 2.384,720,21
BITCOIN 1958355-5,56%
İstanbul
14°

KAPALI

04:18

İMSAK'A KALAN SÜRE

Citroen C5 Aircross, yeni motor ve şanzımanla geliyor: Tarih açıklandı…
794 okunma

Citroen C5 Aircross, yeni motor ve şanzımanla geliyor: Tarih açıklandı…

Citroen C5 Aircross, yeni motor ve şanzımanla geliyor: Tarih açıklandı...

ABONE OL
Eylül 21, 2023 12:07
Citroen C5 Aircross, yeni motor ve şanzımanla geliyor: Tarih açıklandı…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Citroen C5 Aircross’un yeni hibrit versiyonu e-Series donanımıyla kasımda Türkiye yollarında olacak.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, otomotiv pazarındaki konforlu SUV modelleriyle satışlarını her geçen gün artıran Citroen, C5 Aircross için hazırlanan ‘e-Series’ adındaki özel bir versiyonu, yeni nesil, şarj gerektirmeyen hibrit seçenek C5 Aircross Hybrid 136 e-DCS6 ile birlikte kasımda Türkiye’ye getiriyor.

Benzinli motorla (136 HP) kombine edilen yeni bir hibrit üniteye kavuşan Citroen C5 Aircross, aynı zamanda çift renkli tavan ve alaşım jantlar gibi siyah öğelerle kontrast oluşturan sedefli beyaz dış görünümüyle karakteristik bir tasarım ortaya koyuyor.

İç mekanında da yeni ve açık tonlarda aydınlık ve dingin bir ortam sunarak, Citroen’e özgü konforu yansıtan ‘C5 Aircross e-Series’, koltukların kumaşlarında yüzde 68 oranında geri dönüştürülmüş elyaf içeren; yumuşak, sıcak ve çevreye duyarlı yeni nesil alcantara malzemeleri barındırıyor.

ŞARJ GEREKSİNİMİ YOK

Otomotiv sektöründe konforlu yolculuk vadeden ve C-SUV model olarak öne çıkan C5 Aircross, ‘e-Series’ özel versiyonunun lansmanını, hibrit güç ünitesiyle birlikte sunmaya başlıyor.

Hibrit 136 olarak tanımlanan versiyon, şarj gereksinimi olmayan bir çözüm olarak öne çıkıyor.

Citroen C5 Aircross Hybrid 136’daki kompakt ve hafif hibrit 48V teknolojisine dayanan sistemin, bazı sürüş koşullarında şarj olan 48 voltluk bir batarya, yeni hibrit sisteme uyum sağlamak üzere tasarlanan 136 HP PureTech benzinli motor ve 21 kW elektrikli motoruyla yeni çift kavramalı e-DCS6 şanzımanı mevcut.

DİKKAT!
Unutulan konsept arabalar: Chevrolet Corvette

C5 Aircross Hybrid 136, eşdeğer elektrikli olmayan benzinli versiyondan yüzde 15 daha az CO2 yayıyor. Yine eşdeğer motorlu dizel versiyona göre yüzde 12 daha az CO2 emisyonu yayıyor ve sürüş keyfini artıran tepkilerle daha atak bir karakter sergiliyor.

Hafif hibrit 48V teknolojisi sayesinde, karma veya emisyonsuz, tamamen elektrikli sürüş süreleri optimize ediliyor. Bu da daha fazla sürüş konforu, daha az tüketim ve daha düşük CO2 emisyonları anlamına geliyor. 48V ile çalışan kayışlı marş motoru, benzinli motorun hızlı ve sessiz bir şekilde çalışmasını sağlıyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.