DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2047565-2,35%
İstanbul
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Borlease Otomotiv yarın halka arz oluyor
411 okunma

Borlease Otomotiv yarın halka arz oluyor

Borlease Otomotiv, halka arz öncesi Borlease Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Cem Hancan ve şirket yetkililerinin katılımıyla İstanbul'da basın toplantısı gerçekleştirdi.

ABONE OL
Ekim 10, 2023 22:33
Borlease Otomotiv yarın halka arz oluyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Borlease Otomotiv, halka arz öncesi Borlease Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Cem Hancan ve şirket yetkililerinin katılımıyla İstanbul’da basın toplantısı gerçekleştirdi.

Hancan, toplantıda yaptığı konuşmada, halka arzdan elde edilecek kaynağın yüzde 60-70’ini Borlease ve Sixt markalarının yatırımda kullanacağını söyledi.

Dönemin iyi tahlil edilmesi gerektiğini belirten Hancan, “Kredi faizlerinin yükseldiği bir noktada elde edeceğimiz finansal girdi bize çok daha güçlü büyüme sağlayacak. Bu girdinin yüzde 60-70’ini otomobil alımlarında ve işimizde kullanacağız.” diye konuştu.

Hancan, geri kalan meblağın şirketin işletme sermayesi olacağını aktararak, Borlease Otomotiv olarak yatırımlarını sürdüreceklerini dile getirdi.

BORLS KODUYLA İŞLEM GÖRECEK

Borlease Otomotiv’in halka arzı kapsamında talep toplama yarın başlayacak ve 12-13 Ekim tarihlerinde devam edecek.

Borsa İstanbul Yıldız Pazar’da “BORLS” koduyla işlem görecek olan şirketin halka arzı Türkiye Sınai Kalkınma Bankası AŞ liderliğinde Ziraat Yatırım Menkul Değerler AŞ ve Yatırım Finansman Menkul Değerler AŞ eş liderliğinde oluşturulan konsorsiyum tarafından gerçekleştirilecek.

Borlease paylarının işlem görmeye başlamasından itibaren 30 gün boyunca Ziraat Yatırım tarafından fiyat istikrarı işlemlerinin uygulanması planlanıyor.

Birim pay fiyatının 25,29 TL olarak belirlendiği arzda, halka arz büyüklüğü yaklaşık 1,2 milyar TL olarak öngörülüyor. Ek satış olması durumunda 1,3 milyar TL büyüklüğe ulaşılacak.

patronlardunyasi.com

daha fazla otomobil haberleri otomobilhaber.com

Okumalısın!  Çinli otomotiv devinden Türkiye ye 1.6 milyar dolarlık fabrika yatırımı

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.