DOLAR 32,2234 -0.11%
EURO 34,9331 0.17%
ALTIN 2.445,790,57
BITCOIN 1967017-2,83%
İstanbul
14°

HAFİF YAĞMUR

16:59

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

Borlease Otomotiv Halka Arzında Büyük Katılım
422 okunma

Borlease Otomotiv Halka Arzında Büyük Katılım

Borlease Otomotiv, 'Ayaklarınızı yerden kesiyoruz' sloganıyla gerçekleştirdiği halka arzda büyük başarı elde etti. Toplam 4,3 milyon kişi halka arza katıldı.

ABONE OL
Ekim 19, 2023 18:53
Borlease Otomotiv Halka Arzında Büyük Katılım
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Borlease Otomotiv A.Ş., halka arzı büyük ilgi gördü. İşte detaylar:

Rekor Katılım:

Borlease Otomotiv, ‘Ayaklarınızı yerden kesiyoruz’ sloganıyla gerçekleştirdiği halka arzda büyük başarı elde etti. Toplam 4,3 milyon kişi halka arza katıldı.

Tamamlanan Halka Arz: Şirket tarafından yapılan açıklamaya göre, 51 milyon 700 bin TL nominal değerli payların tamamı satıldı ve toplam halka arz büyüklüğü 1 milyar 307 milyon 493 bin TL olarak gerçekleşti.

Yoğun Talep:

Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB) liderliğinde, halka arza hem bireysel hem de kurumsal yatırımcılardan büyük talep geldi. Bireysel yatırımcılar, tahsisatın 2,87 katı kadar talepte bulundu, kurumsal yatırımcılar ise yaklaşık 10 katı kadar talep gönderdi.

Rekor Sayıda Katılımcı:

Borlease Otomotiv halka arzı, 4 milyon 301 bin 297 katılımcı sayısı ile rekor kırdı. Ayrıca, hisse dağıtımı yapılan 4 milyon 222 bin 601 yatırımcı sayısı ile tüm zamanların en fazla yatırımcıya ulaşan halka arzı oldu.

Kar Payı Taahhüdü:

Şirket ve hâkim ortağı Bor Holding, Borlease paylarının halka arz kapsamında yatırımcılara 2022’de elde ettiği dağıtılabilir net dönem kârının yanı sıra 2023 ve 2024 yıllarına ilişkin elde edeceği net dağıtılabilir dönem kârının asgari yüzde 40’ını nakit olarak dağıtma taahhüdünde bulundu.

Hâkim Ortağın Hisse Satışı Yasağı:

Ayrıca, Borlease Otomotiv, hâkim ortak tarafından bir yıl boyunca herhangi bir hisse satışı yapılmayacak ve şirket payları, dolaşımdaki pay miktarının artmasına yol açacak şekilde satışa veya halka arza konu edilmeyecek.

DİKKAT!
Çinli elektrikli araç üreticisi HiPhi faaliyetlerini 6 ay askıya aldı

Fiyat İstikrarı Uygulaması:

Borlease payları, faiz hassasiyeti olan yatırımcılar için katılım endeksine uygun olarak arz edildi. Halka arz sonrası 30 gün boyunca Ziraat Yatırım tarafından fiyat istikrarı işlemleri uygulanacak.

Başarı ve Vizyon:

Borlease Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Cem Hancan, halka arzın performans ve vizyonun yatırımcılar üzerinde güven oluşturmasının bir yansıması olduğunu belirtti. Şirket, halka arzdan elde edilen kaynakları büyük ölçüde yatırımlara aktaracak ve başarıyı daha da ileri taşıyacak.

Kiralama Geliri Artıyor:

Borlease Otomotiv, kiralama işine odaklanan bir şirket olarak kısa dönemde sektörde doluluk oranının biraz üzerinde bir konumda bulunuyor. Şirketin 2022’de yaklaşık 736 milyon TL’ye ulaşan kiralama geliri, 2023 yılında 1,2 milyar TL seviyesine çıkması bekleniyor.

Pazar Payı Artışı:

Hancan, pazar paylarının 2022 sonunda yüzde 7-7,5 seviyesinde olduğunu ifade etti ve Borlease Otomotiv’in organizasyon kapasitesi olarak en iyi durumda olan markalardan biri olduğunu vurguladı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.